Szex blog

Egyensúly a kéj határán - az edging művészete

2023.10.12 17:18
Egyensúly a kéj határán - az edging művészete

Az edging vagy edzsing szó eredete magában hordozza a jelentését szexuális vonatkozásban is: a kifejezés határt, mezsgyét jelent. Tehát gyakorlatban ilyenkor a „határon táncolunk”, azaz a személy csúcs közeli állapotba kerül, majd az ingerlés lassításával, a vágyak türtőztetésével visszatartja az orgazmust. De mégis mire jó ez az első hallásra furcsának tűnő technika? Most te is megtudhatod!

Az öröm fokozása

Az edging egy olyan szexuális módszer, melynek alkalmazásával szándékosan késleltetjük az orgazmust, ezáltal meghosszabbítjuk a szexuális élményt és fokozzuk az örömöt.

A késleltetett orgazmus célja az, hogy folyamatosan fenntartsuk a csúcs közeli állapotot, végül engedjünk a szexuális kielégülésnek - mely ennek köszönhetően sokkal magasabb szintű lehet, mint amikor egyszerűen csak hagyjuk az ösztönök eluralkodását a testünkben.

Akik rendszeresen gyakorolják ezt a technikát, azért teszik, hogy hosszabb és intenzívebb orgazmusokat élhessenek át, hiszen az izgalmi állapot így hosszabb ideig tart.

Az edginget akár önkielégítés során, akár partnerünkkel szeretnénk a tökélyre fejleszteni, mindenképp érdemes több szempontot is figyelembe vennünk.

Minden szexuális együttlét alkalmával fontos a nyílt kommunikáció a partnerrel, és a kényelmetlenség vagy fájdalom elkerülése érdekében figyelnünk kell a saját testünk jelzéseire is. Azoknak, akik kíváncsiak, de mégis idegenkednek az edging vagy más szexuális gyakorlat kipróbálásától, érdemes elsőként figyelmesen megismerkedniük a saját testükkel és határaikkal.

Tudás és megértés

Először is fontos, hogy megértsd, mi is az edging, és tudj róla mindent, amit csak lehet. Igyekszünk összefoglalni a lényeget, de érdemes lehetőleg mindent megtudnod róla. Olvasd el ezt a cikket, keress a témában könyveket vagy nézz szakértők által készített oktatóanyagokat erről a témáról.

Önismeret

Fontos megérteni a saját testedet és a szexuális reakcióidat. Fedezd fel a tested reakcióit és jelzéseit szexuális izgalomkor. Tanuld meg, milyen jeleket küld a tested, amikor közeledik az orgazmus, és figyeld meg, hogyan reagálsz ezekre. Az edging során rendkívül fontos a testi érzékenység és a vágyak pontos megértése. Az önismeret segítségedre lesz abban is, hogy jobban tudd kontrollálni a csúcshódítást.

Lassú tempó

Az orgazmus elkerülése érdekében lassítsd le az ingerlést. Figyeld meg, hogy mikor érzed a legnagyobb élvezetet, majd fogd vissza egy kicsit, amikor az orgazmus közelébe kerülnél. Próbálj aztán lassan és óvatosan haladni az élvezet fokozásával.

Mély légzés és relaxáció

A tudatos légzés segítség az izgalmi szint szabályozásában. Próbáld ki a lassú és mély levegővételt, hogy csökkentsd a szexuális izgalom szintjét. A mélylégzés és a relaxáció tökéletes módszer a vágy csökkentésére és az orgazmus elkerülésére. Próbálj meg mélyeket lélegezni és megnyugodni, amikor érzed, hogy közel a csúcs.

Önfegyelem

A késleltetett orgazmus fejlesztése némi gyakorlatot és önfegyelmet igényel. Nem csoda, hiszen a célvonalban igazán nehéz visszafogni a gyeplőt…

Tudatosság és figyelem

Koncentrálj a pillanatra és arra, hogy mi történik a testedben. Az edging során légy teljesen jelen a szexuális élményben. Ne hagyd, hogy a gondolataid más irányba terelődjenek. A meditáció és a légzőgyakorlatok hatékony segítséget nyújthatnak a jelenlét megtartásában is.

Kommunikáció

Ha partnereddel kalandozol a hosszú orgazmus világában, fontos, hogy folyamatosan kommunikáljatok. Beszéljetek arról, hogy mikor és hogyan szeretnétek uralkodni az izgalmon és a vágyakon.

Az önkielégítés jó tanítómester

Jól látható tehát, hogy a késleltetett kielégülés nem csupán szexuális technika, hanem az önismeret, az önuralom és a testérzékelés fejlesztése is. Ezért érdemes először az önkielégítés során gyakorolni, mivel így könnyebb kontrollálni a helyzetet és begyakorolni az önkontrollt.

Maszturbátor

Férfiak számára kellemes társ lehet a tapasztalatszerzésben a élethű maszturbátorok igénybevétele, hiszen az ultrarealisztikus művagina masszázsfunkcióját belátásod szerint stimulálhatod, ki-be kapcsolhatod, fokozva ezzel az edging élményt! Szerezd be a maximális gyönyör elérését segítő játékszert most!