Szex blog

Neked mekkora az étvágyad? Itt a megoldás, ha kívánósabb vagy, mint a párod!

2023.10.19 10:31
Neked mekkora az étvágyad? Itt a megoldás, ha kívánósabb vagy, mint a párod!

Amikor egy párkapcsolat megszokottá válik, és újra visszakerülünk a hétköznapok mókuskerekébe, előfordulhat, hogy megváltoznak a szexuális igényeink, esetleg egyikünk többet kíván, mint a másik. Az ilyen helyzetekben is az a legelőremutatóbb, ha nyíltan megvalljuk az érzéseinket, és közösen próbálunk megoldást találni. De vajon mik lehetnek ilyenkor azok a módszerek, amik által elkerülhetjük az egymástól való elhidegülést? Mik azok a praktikák, amik inkább a kapcsolatunk elmélyítésében segítenek egy ilyen nehéz időszakban is? Olvass tovább és megtudhatod!

Először is nézzük meg, mik azok a szempontok, melyek befolyásolhatnák a vágyakozást.
A szexuális étvágy nem döntés kérdése, hanem összetett pszichológiai, érzelmi, biológiai és társadalmi tényezők eredménye. A szexkedv kialakulása és a libidó szintje személyenként eltérő lehet, és különböző okok befolyásolhatják:

Biológiai tényezők
A biológiai tényezők közé tartozik az endokrin rendszer működése és a különféle hormonális változások. A tesztoszteron, az ösztrogén és más hormonok szintje szerepet játszik a szexuális vágy szabályozásában. A hormonális egyensúly zavarai vagy változásai befolyásolhatják a szexuális étvágyat.

Pszichológiai tényezők
A pszichológiai tényezők közé tartozik az egyén mentális és érzelmi állapota. Stressz, depresszió, szorongás vagy lelki eredetű problémák mind csökkenthetik a nemi vágyat. Az egészséges önbizalom, az intim kapcsolat minősége és az érzelmi kötődés viszont nagyban növelheti a szexuális étvágyat.

Társadalmi tényezők
A társadalmi tényezők - például a kulturális szokások, az oktatás és az erkölcsi normák - szintén befolyásolhatják az étvágyunkat az ágyban. A kulturális normák és elvárások hatással lehetnek arra, hogyan éljük meg a szexualitást és mennyire nyíltan vagy könnyen beszélünk róla.

Környezet és életmód
Az életmódbeli tényezők - mint az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és az elegendő alvás - befolyásolhatják a nemi vágyat. Az alkohol- és drogfogyasztás, valamint a dohányzás gyakran negatív hatást gyakorolnak a libidóra.

 

 

Párkapcsolati tényezők
Az intim kapcsolat minősége, a nyílt kommunikáció és az érzelmi kötődés meghatározó tényezők a huncutkodási kedv szempontjából. A jól működő párkapcsolatok általában elősegítik a hasonló szintű szexuális étvágy fenntartását.

Kor és életciklus
Az egyéni életciklus és életkor is hatással van a nemi vágyra. Például a hormonális változások a menopauza (női klimax) vagy az andropauza (férfi klimax), befolyásolhatják a testi együttlétre vonatkozó kedvet.

Fantázia és szexuális izgalom
A személyes szexuális preferenciák és a képzelet (pózok, szerepjátékok, öltözék, előjáték fajtája) egyénenként különböző szinten és formában válthatja ki a nemi vágyakozást.

Az orgazmus egészséges
Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a szexuális energia levezetése felszabadító, stresszmentesítő érzés, szükségünk van rá, hiszen kiegyensúlyozottabbá, koncentráltabbá válunk, ha nem feszül bennünk a vágy.

A maszturbálás közös játékká válhat
Ne nézzünk hát ferde szemmel a társunkra, ha éppen nem ugyanazon a hőfokon égünk. Inkább fogadjuk el az önkielégítésének tényét, esetleg ezt az elfogadást támasszuk alá ajándék maszturbátor/vibrátor vásárlásával, aminek a használatában akár mi magunk is közreműködhetünk. Ezáltal jó esély van arra, hogy a kapcsolat egyik fele sem kíván külön tájakra kalandozni, sőt, ez nagyban erősíti az egymásba vetett bizalmat, elősegíti a türelmes kivárást és önmagában is generálja a vágyat. Keresd meg most a következő kedvenc játékszeretedet a kínálatunkban!

Vágyfokozók
Ha emellett is zavar, hogy nem ugyanazon a hőfokon égtek a pároddal, akkor a különböző vágyfokozók alkalmazásával is megpróbálhatod feldobni a nemi életeteket. A férfi potencianövelők és a női vágykeltők, stimulátorok egyaránt új izgalmakat hozhatnak a hálószobába és egyéb helyeken összebújva töltött időkbe. Ami pedig a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozhatja a köztetek lévő étvágybeli különbségeket. Rendelj a számotokra szükséges vágykeltőből itt az oldalon!

Ha viszont a helyzet minden próbálkozás ellenére sem javul, a tendencia változatlan, ajánlatos szakemberhez fordulni. Szexuálterapeutával vagy pszichológussal való konzultáció segíthet a probléma megértésében és kezelésében!