Szex blog

Misszionárius póz - Így maxold ki az orgazmust!

2020.01.18 16:10
Misszionárius póz - Így maxold ki az orgazmust!

A misszionárius póz a legnépszerűbb, leggyakrabban alkalmazott szexpóz. Sokak kedvence, míg néhányan kifejezetten unalmasnak találják, pedig a látszat és a megszokás ellenére rengeteg lehetőség rejlik benne. Ha szeretnél többet megtudni a misszionárius pózról és kíváncsi vagy, hogyan tehetnéd a hétköznapi szexet egy kicsit izgalmasabbá és élvezetesebbé, ezt a cikket neked ajánljuk! A cikk folytatásáért kattints a képre!

misszionárius póz

Melyik az a misszionárius póz?

A misszionárius pózt szokás klasszikus póznak is nevezni. A misszionárius póz során a női partner a hátán fekszik, lábait széttárva. A férfi a nő fölé helyezkedik, térdelő pozícióban, a két kezén előre dőlve stabilan megtámaszkodva, ágyékát a női ágyékhoz illesztve.

A misszionárius póz során a férfi a domináns, ő az aki a tempót diktálja, meghatározza a mélységet és a tolóerőt.

misszionárius póz

 

A misszionárius póz elnevezés eredete

A misszionárius póz elnevezés eredete máig nem egyértelmű.
Feltehetően onnan kaphatta a nevét, hogy a keresztény hittérítők, másként misszionáriusok, ezt az egyetlen pozíciót tekintették elfogadottnak, vallási szempontból helyesnek.

A misszionárius az egyik legalapvetőbb szex pozíció. Ez az a póz, amit tényleg mindenki ismer és amit a legtöbben rendszeresen gyakorolnak is. Talán ezért is gondolják sokan ezt a pozíciót unalmasnak, elcsépeltnek. Holott valójában tengernyi lehetőség rejlik ebben a pózban (is).


tippek a misszionárius pózhoz

Hogy miért a misszionárius póz a legnépszerűbb?

 • Ebben a pózban a legkönnyebb a behatolás.

 • Ez a póz a legkényelmesebb a nők számára.
  Ez az infó nagyon fontos. Ha a hölgy partner nehezen tud ellazulni, nehezen hangolódik rá az együttlétre, illetve ha a partnerrel ez lesz az első együttlét, érdemes ezzel a pózzal próbálkozni. Mivel ez a póz a hölgyek számára a legkényelmesebb, így ebben a legkönnyebb ellazulni is. A kezdetben esetleg befeszülő medence- és combizmok ebben a pózban hamar elengedhetnek. (Mondhatni a hölgy könnyebben beadja a derekát. ;) ) Így mindkettőtök számára élvezetesebb lehet az együttlét.

 • Jobb az esély a közös orgazmusra.
  Ez a pont igazából az előzővel áll szoros kapcsolatban. Rengeteg nőnek vannak problémái az orgazmussal. Ezek sokszor onnan erednek, hogy nehezebben tudják magukat elengedni szeretkezés előtt, nehezebben tudnak ráhangolódni a témára. Mivel a misszionárius pózban a legkönnyebb a női partnernek elengednie magát így ebben a pózban, a többivel szemben, javul az esélye annak, hogy mindkettőtök számára orgazmussal végződjön a kaland.

 • Az első együttlétre ez a legjobb választás.
  A misszionárius pózt mindenki ismeri, így ha egy új partnerrel kerültök intim helyzetbe, ezzel a pózzal nem lőhetsz mellé. Garantáltan nem lesz egyikőtök számára sem zavarbaejtő, vagy kellemetlen. Elkerülhetitek a felesleges feszengést, vagy azt, hogy bármelyik fél is kiszolgáltatva érezné magát.

 • Ez a legintimebb póz.
  Ebben a pózban a legkönnyebb csókolózni és szemkontaktust fenntartani. Könnyen hozzáférhetőek a nyakak, a női mellek. Sőt a női kéz teljesen szabad, így az intim érintéseknek, cirógatásoknak is kedvez.

 • A legmélyebb behatolás
  A misszionárius pózban a legkönnyebb és a legmélyebb a behatolás. Így ez a pozíció kedvez azoknak is, akik nehezebben élnek át hüvelyi orgazmust.

 • A legkönnyebb a fogantatás
  Ha gyermeket terveztek, szintén ez a póz lesz a befutó. A misszionárius pózban a legkönnyebb elérni a méhnyakat, így ebben a helyzetben van a legnagyobb esélye a sikeres fogantatásnak.A hölgyek többségének a misszionárius az egyik kedvenc pozíciója, ez nem is csoda, hiszen esetükben egy rendkívül kényelmes pózt takar ez. Valamint ez a testhelyzet ad lehetőséget a romantikus intimitásra, az együttlét során lehetőségetek van csókolózni, simogatni egymást, ráadásul vizuális élményt is nyújt.

De mi a helyzet a férfiakkal?

Nos… amíg az egyik fél kényelmesen fekszik a hátán, a másiknak bizony meg kell dolgoznia az élvezetekért. A misszionárius póz során a férfi két kezén és lábain tartja meg magát és segíti elő a kéjes mozdulatokat. Ez a testtartás kellő kondíció nélkül azonban hamar kényelmetlenné válhat, ha pedig a férfi fárad, az izmai begörcsölnek, bizony a merevedésnek is annyi. Talán ezért is kerüli néhány férfi ezt a pozitúrát.

Miért vágyik másra a férfi és másra a nő?

Itt ez a remek póz, ami egyszerű, és kiemelten mély behatolást, erős orgazmust tesz lehetővé. Miért tartja mégis a legtöbb férfi unalmasnak?

A sztereotípiákkal játszva gondoljuk csak végig a képletet: a nők több romantikus filmet néznek, míg a férfiak szíve inkább a pornó felé hajlik.
A romantikus filmekben szinte kizárólag a misszionárius pózt láthatod, míg a pornófilmekben olyan pózokat használnak, amik a külső szemlélő számára többet mutatnak. A misszionárius póz a külső szemlélő elől elrejti a női testet, hiszen a férfi ráhelyezkedik, így pornófilmben egészen biztosan nem fogsz misszionárius pózzal találkozni. Ezért is alakulhat úgy, hogy sok férfi unalmasnak, fantáziátlannak véli a misszionárius pózt. 

De akkor mégis mi a teendő? 

Tippek a jobb misszionáriusért, avagy így maxold ki az élvezetet

Gyúrj rá egy kicsit!

A misszionárius póz egyetlen nehézsége a testhelyzet megtartása. A férfi teljes súlya kezeire és karjaira nehezedik, ha nincs megfelelő kondícióban, ez rövid időn belül görcsökhöz vezethet. Szerencsére ezt kiegyenlíti az a tény, hogy ebben a pózban jutnak el a nők a legkönnyebben és leggyorsabban az orgazmusig. Minden esetre azért, ha férfiként szeretnéd, hogy a szex tovább tartson, nem árt egy kis erősítés.

Az egyik legjobb gyakorlat ehhez az úgynevezett plank tartás. A plank erősíti a kar-, váll, és has izmait, miközben javítja az állóképességet.

Ez egyébként valamennyi szexpóz szempontjából előnyödre válik majd. 

plank tartás

 


Magnézium, hogy ne görcsölj rá!

A misszionárius póz sok férfi számára orgazmus helyett izomgörccsel végződik. Ez kivédhető megfelelő vitaminbevitel és kiváltképp magnézium és kálciumbevitellel.

 

A nő sem passzív!

Szabad a kéz, szabad a karmolászás, markolászás, cirógatás, ki ahogyan szereti.

Bár a misszionárius póz során főleg a férfi dolgozik, partnerének sem feltétlen kell tétlenül várnia az orgazmust. Sőt!

És itt jön a misszionárius pózban rejlő egyik titkos plusz: a nő ugyanúgy hozzájárulhat az együttlét intenzitásának szabályozásához.

Nőként a következő praktikákkal fokozhatod a gyönyört saját magad és partnered számára:

 • Szorítsd a lábad a matrachoz és csípőd mozgatásával fokozd az együttlét ritmusát!

 • Fond lábaidat szorosan partnered csípője köré, vagy extrémebb esetben a vállára! Így növelheted a behatolás mélységét, az orgazmus erősségét. Nem beszélve arról, hogy ezzel az apró plusszal a hétköznapi szexpózból egy rendkívül izgalmas és izgató pozitúra válik.

 • Feszísd meg, majd ernyeszd el hüvelyizomzatod (hasonlóan, mint a vizelési inger visszatartásánál).  A péniszre különleges, intenzív ingert gyakorolhatsz így, növelve a szenvedélyt és a kéjes élvezetet.

 

közös élvezet

Minden a megfelelő szögön múlik!

Ha a férfi megfelelő szögben hatol be, azzal egyszerre ingerelheti a csiklót is.
Törekedjetek arra, hogy a behatolással, illetve az ismétlődő mozdulatsorral a csikló is érintve legyen, így garantált lesz a női orgazmus!

 

Kezdjétek előjátékkal!

A nők többsége kizárólag csiklóorgazmust képes átélni, így nagy előnnyel indultok, ha a misszionárius előtt orális kényeztetéssel eljut a hölgy partner az orgazmusig.

Tartsátok a szemkontaktust!

Nézzetek mélyen egymás szemébe szex közben, erre ez a póz kifejezetten ideális. 
Kifejezetten szenvedélyessé válik a szex ezáltal. 

 

szemkontaktus

 

Lebilincselő élmény!

A női fél kezei szabadok, így cirógathatja, ingerelheti velük partnerét, vagy... akár ki is bilincselhetitek a kezeket. Ha már funkciójuk nincs, a bilincseléssel könnyedén fokozhatjátok az izgalmat. Egy kis BDSM mindegyik pózba belefér.  


Extra síkosság

Révén, hogy a misszionárius póz teszi lehetővé a legmélyebb behatolást, a férfiak többsége meglehetősen hamar eljut a csúcsra ebben a pózban. Ha azonban síkosítót használtok, csökken a surlódás, ezáltal kitolódik a magömlés ideje.  

 

Extra merevedés

Bár a mély behatolás miatt a misszionárius pózban sok férfi hamar eljut a csúcsig, ha nem bírod szuflával, az bizony merevedéseden is megmutatkozik majd. Ebben segíthetnek az alkalmi potencianövelők. Az étrend-kiegészítő minősítésá potencianövelő tabletták eredményesen fokozhatják a merevedést, sőt gyorsítják a magömlés utáno regenerálódást, így akár egy második körnek is nekifuthattok majd. 

 

Puha párna, erős orgazmus!

Bár a misszionárius póz már önmagában is meglehetősen mély behatolást tesz lehetővé, ha a hölgy partner csípője alá egy pránát helyeztek, a behatolás mélységét még tovább fokozhatjátok. Így pedig nem csupán megnő a hüvelyi orgazmus esélye, de az orgazmus mindkét fél számára intenzívebb lehet.

 

Ha szívesen olvasnál továbbet arról, hogyan teheted élvezetesebbé a szexet, olvasd el >> 50 szex tipp nőknek << című cikkünket is!