Szex blog

Szex a piros napokon – miért undorodnak a mensitől egyesek?

2023.03.31 11:06
Szex a piros napokon – miért undorodnak a mensitől egyesek?

A piros napokon sem bírtok magatokkal? Egész nap ágyban lennétek, és kényeztetnétek egymást, de nem vagytok biztosak benne, hogy lehet-e egyáltalán? Szeretnétek ugyan, de van bennetek valami visszatartó erő? Nem tudod eldönteni, hogy szexi, vagy undi a szex a piros napokon? Akkor olvasd el cikkünket, ami segítséget nyújt, hogy a szex mentstuáció alatt is felhőtlen legyen!

Ér a szex menstruáció alatt? Avagy biztonságosak az együttlétek ezeken a napokon?

Kezdjük a legelején. Szabad szerelmeskedni a piros napokon? Természetesen a válasz igen, amennyiben mindkét fél szeretné. A szex menstruáció alatt semmiféle egészségügyi kockázattal nem jár, ha odafigyeltek a higiénikus körülményekre.

Ilyenkor a fertőzések elkerülése érdekében javasolt az óvszer használata. Tehát, ha csak egészségügyi félelmeitek vannak ezzel kapcsolatban, akkor ezeket akár már el is engedhetitek, és egészen nyugodtan egymásnak is eshettek. Ha mindketten kívánjátok, akkor bátran szerelmeskedjetek ezeken a napokon is.

Arra is figyeljetek, hogy mindenképpen gondoskodjatok a megfelelő fogamzásgátlásról, ugyanis talán sokakban még mindig él az a tévhit, hogy ilyenkor nem lehet teherbe esni..., ami természetesen nem igaz!

Van aki szereti ilyenkor is?

Teljesen egyéni, hogy valaki szeret-e szexelni menstruáció alatt, vagy sem. Sokaknak ez egyáltalán nem okoz problémát. Sőt, vannak olyanok is, akik kifejezetten élvezik az együttlétet, a piros napokon. Ezt egyedül te tudhatod, hogy belőled milyen érzéseket vált ki, mennyire vagy nyitott, szívesen együtt lennél-e a partnereddel menstruáció alatt is, vagy esetleg elzárkózol már a gondolattól is.

Miért van az, hogy egyesek undorodnak a menstruációtól, a menzesz közbeni együttlétektől?

Sokaknak lehet ellenállása a szexszel kapcsolatban, a menstruáció alatt. Talán még azt is kijelenthetjük, hogy sajnos még 2023-ban is eléggé tabunak számít ez a téma…

A hölgyeket éppúgy taszíthatja ilyenkor az együttlét, mint a férfiakat. Kulturális, vallási, vagy akár pszichés oka is lehet ezeknek az ellenérzéseknek. A történelem során, sok vallás és kultúra szabályozta, hogy mit lehet, és mit nem a nőknek a menstruáció alatt, ami generációkon át beivódott a tudatunkba. Így ezek a hitrendszerek, nézetek, paradigmák a mai napig befolyásolhatják a szexuális viselkedésünket.

Természetesen sokakat pszichésen taszít a szex menstruáció alatt, például azért, mert rosszul vannak, ha vért látnak. Sokan azért nem kívánják ilyenkor az együttléteket, mert rengeteg félelem, ellenérzés tapad, önmagában már a menstruációhoz is. Természetesen az is előfordulhat, hogy „csak” a menstruáció alatti szexhez kapcsolódnak ezek a negatív érzelmek, és ha ilyen negatív érzéseink vannak, akkor nyilvánvalóan elutasítjuk, undorodunk az együttlétektől a piros napokon.

Vannak olyanok is, akik, bár nincsenek rosszul a vér látványától, mégis valamiért taszítja őket. Erre a problémára megoldást nyújthat a webáruházunkban is kapható puha tampon, amit ilyenkor bátran lehet viselni szex közben is. Próbáld ki, hátha így nem kell minden hónapban szexmentes napokat tartani!

szex menstruáció alatt

Te szeretnéd?

Fontos, hogy tisztázd magadban, te mire vágysz, számodra mi az, ami belefér még, és mi az, ami már nem. Nincs jó és rossz válasz! Mindig az a lényeg, hogy saját magaddal, és a partnereddel legyél nagyon őszinte. Merd megmondani, ha nem kívánod, mint ahogy azt is, ha legszívesebben ráugranál ilyenkor is. Ugyanakkor mindenképpen tartsd tiszteletben az ő vágyait is. Ha neki nem fér bele, akkor ne akard erőszakosan rávenni, mert az nyilván nem vezet semmi jóra. Fontos tehát a nyílt, őszinte kommunikáció, hogy megbeszéljétek, ki mit érez, mit, hogyan szeretne.

Ha szeretnéd is, meg nem is...

Ha kétes érzéseid vannak ezzel kapcsolatban, szeretnéd is, de nem is, és nem igazán tudod eldönteni, hogy melyik érzés az erősebb, akkor érdemes egy pici önvizsgálatot tartani. Célszerű magadba nézni, hogy valójában mi tart vissza… Könnyen lehet ugyanis, hogy csak a félelmeid akadályoznak meg, amiket, ha sikerül elengedned, akkor nem kell kihagynod az örömteli pillanatokat a menzesz idején sem.