Szex blog

Magömlés késleltetése - Így tarthat tovább a szex!

2022.04.21 23:04
Magömlés késleltetése - Így tarthat tovább a szex!

Ajaj, ezt nem így tervezted…


A férfiaknak orgazmusuk révén magömlésük lesz. Ezt más néven ejakulációnak is hívják. A hímvesszőből ondó távozik, a merevedés ezt követően megszűnik, az önkielégítés / a szex (egy esetleges utójátékot követően), mondhatni véget ér. Ez lényegében a szexuális élmény tetőpontja, a beteljesülés elérése, a csúcs. Izgalom, öröm, élvezet, kielégülés… csalódottság.


Micsoda? Hogy jön ide a csalódottság? Nos, arra a szex utáni kínos érzésre gondolunk, mely akkor tör Rád, mikor hamarabb elmentél, mint a partnered, akinek így esélye se volt, hogy kellőképp kiélvezze együttléteteket… ugyanis ha egy kicsit tovább bírod, ezt elkerülhetted volna…

Arról beszélünk, amit a partnered érez, mikor te elélvezel, de ő még nem, ráadásul tudja, hogy ha a farkadon múlik, ő már nem is fog…

Kegyetlenül hangzik, de igaz. Ez a csalódottság, főleg, ha ismétlődik, számtalan kapcsolat elrontója. A korai ejakuláció, a magömlés késleltetése céljából tett eredménytelen kísérletek nem csak a serdülő fiatalok problémája, hanem felmérések szerint a felnőtt férfiak 20-30 százalékát is érinti! Ez óriási szám, így arra bíztatunk, ne keseredj el, ha esetleg magadra ismertél, nem vagy egyedül, rajtad kívül még számtalan férfi küzdd hasonló nehézségekkel.

Miért fordul elő ez a kellemetlenség ilyen gyakori számban? Mit tehetsz ellene? Milyen technikák, praktikák, készítmények segíthetnek a magömlés késleltetésében?

Cikkünkben választ adunk a fenti kérdésekre, mely válaszokkal eredményesebben indulhatsz neki a probléma megszüntetésének. 
Cikkünk ezen felül azok számára is hasznos lehet, akik nem küzdenek korai magömléssel,  de szeretnék jelenlegi teljesítményüket még tovább fokozva tovább elnyújtani az orgazmust

Vágjunk is bele! 

magömlés késleltetése módszerek

Mi lehet a korai magömlés oka?


1. Testi, szervi okok

A korai magömlés hátterében viszonylag ritkán állnak testi okok, a tünetek többnyire pszichés eredetűek. Amennyiben a korai magömlés oka mégis testi lenne, úgy a  például gyulladásos fertőzésre, öröklött tulajdonságra, pajzsmirigy problémákra, kóros hormonszintre, vagy az agyi vegyületek nem megfelelő szintjére lehet gyanakodni. Továbbá műtét vagy trauma által kiváltott idegrendszeri problémák okozhatnak még idejekorán jelentkező ejakulációt. A korai magömlés, amennyiben oka testi eredetű, gyakran jár együtt kezdődő merevedési zavarral, melynek megfelelő szintű kezelése megoldhatja mindkét problémát.

Ha az a gyanúd, hogy problémád esetleg testi, vagy szervi eredetű, egyértelműen orvosi segítséget kell igénybe venned, hiszen egyrészt a tünetek egyéb betegségek előjelei lehetnek, másrészt a gyógyuláshoz először a kiváltó okokat kell megfelelően (az esetek többségében gyógyszerrel) kezeltetned.  


2. Lelki, pszichés okok

A korai magömlés lelki, pszichés okai fiataloknál jellemzően a tapasztalatlanság, az ismeretlentől való félelem, extrém magas fokú izgatottság, vagy a nem megfelelő nevelés, a szexet helytelenítő, attól tiltó szülői hozzáállás. A szexben már jártasabb férfiak esetében a depresszió, a mindennapi stressz, a szexuális teljesítmény kapcsán kiváltott szorongás (különösen friss kapcsolatok esetén), de akár a túlzott megfelelési kényszer is korai magömléshez vezethet.
Mindenekelőtt, ha rendszeresen tapasztalod a korai magömlés kellemetlen tüneteit, gondold át, hogy minden párkapcsolatodban volt-e ilyen jellegű problémád, vagy csak az éppen aktuálisban? Ha csak a mostaninál, érdemes kicsit jobban fókuszálnod a jelenlegi kapcsolatodra, talán ott kell keresned a probléma gyökerét. Az érzelmi sérülések feldolgozása fontos lépés a „gyógyulás” felé. Ha ebben jobban el szeretnél mélyülni, esetleg úgy érzed, hogy a probléma párkapcsolati nehézségekből ered, érdemes szakember segítségét kérned az érzelmi "görcsök" feloldásához. 

 

szexológus


A magömlés késleltetésének módszerei


Most, hogy már tudjuk a korai magömlés okait, egyszerűbb megoldást találnunk rájuk! Az alábbiakban pontokba gyűjtöttük, milyen megoldások, praktikák és technikák állnak rendelkezésedre a tünetek enyhítésére, vagy akár teljes megszüntetésére. 1. Jóga

Mivel a korai magömlés (és egyéb szexuális problémák) hátterében gyakran a stressz, vagy valamilyen belső feszültség áll, így mindenféle relaxációs technika, mely támogatja a stressz hatékony kezelését, jótékonyan hathat a magömlés késleltetésére is.
Éppen ezért a korai magömlés ellen alternatív gyógymódként a jóga is igen hatékony tud lenni

 


2. Kegel gyakorlatok


Bár a Kegel gyakorlatokkal a leggyakrabban a női egészség kapcsán találkozhatunk, ezek a medencefenék-izomzatot és az úgynevezett PC izomzatot erősítő speciális gyakorlatok nem csak a nők számára hasznosak. A rendszeresen végzett Kegel gyakorlatok, vagy másként az intim torna férfiak esetében hatalmas segítség lehet, az ejakuláció kontrollálásának fejlesztéséhez, a gyakorlatokkal erősödnek azok az intim izmok, melyek lehetővé teszik, hogy tudatos megfeszítésükkel késleltetni tudd az orgazmust.


A Kegel gyakorlatok lényege, hogy megfeszíted, rövid ideig feszítve tartod, majd ellazítod intim izmaidat. Ezt a sort kell ismételned egymás után.
A medencefenék izmainak megfeszítéséhez össze kell szorítanod a farpofákat, mintha a székelést tartanád vissza. 
A PC izmok megfeszítéséhez azt kell imitálnod, hogy a vizeleted tartod vissza. Ha így teszel, a megfelelő izomcsoportok fognak megfeszülni. Ha az segítség, próbálkozhatsz az első alkalmak során vizelés közben is. Engedj a vizelési ingernek, majd szorítással tartsd vissza a vizelést, engedd el az izmaidat, majd újra tartsd vissza néhány másodpercre. 
Ha már érzed, hogy mit és hol is kell szorítani, természetesen nem lesz szükség vizelésre a gyakorláshoz.
A PC izmok erősítéséhez tehát imitáld, a vizelet visszatartását, ha ez a feszítés megvan, körülbelül 10 másodpercig tartsd meg, majd engedd el a feszítést. Minden gyakorlás során 10 másodperces szünetekkel, minimum 10-szer ismételd meg a feszítést-elengedést.

A Kegel gyakorlatok bárhol elvégezhetők, napjában akár több alkalommal is. Ha mindezt jól begyakorlod és tényleg bármikor képes vagy használni, miért ne tehetnéd meg orgazmus előtt is kicsivel? Mikor az együttlét során úgy érzed, hogy közel a csúcs, de még nem szeretnéd, ha véget érne a szex, a Kegel-gyakorlatok során begyakorolt módon feszítsd meg PC izmaidat, ezzel kontrollálhatod a magömlést. A Kegel gyakorlatok nem csak akkor hasznosan, ha korai magömléssel küzdesz, bárki számára lehetővé teszik, hogy hosszabb ideig bírja az aktust. 

 


3. A "squeeze" technika

Ez az úgynevezett elszorításos technika. Ahogyan a Kegel gyakorlatoknál, úgy itt is szükséged lesz egy kis gyakorlásra ahhoz, hogy élesben is alkalmazni tudd a módszert.

A squeeze technika lényege:
A pénisz alsó oldalán egybeolvad a hímvessző törzsével a makk pereme. Nagyjából itt, szinte rögtön a makk alatt aránylag erősen meg kell szorítani a hímvesszőt, ez a szorítás fogja megakadályozni a magömlést. Fontos, hogy a leírtak szerint a megfelelő helyen és erővel, illetve a megfelelő időben, rögtön a magömlési inger első jelénél alkalmazd ezt az eljárást.

A squeeze megfelelően elvégezve egy valóban eredményes gyakorlat, hiszen minden férfinál biológiai reflexet vált ki ez a fajta elszorítás. Nem véletlen a hatás se, hiszen pont a szorítás területén vezetnek azok az idegpályák, melyek a magömlésért és annak megakadályozásáért felelősek.
A gyakorlat nehézsége, hogy meg tudd állapítani pontosan mi a megfelelő idő arra, hogy elszorítsd ezt a területet. Hogy ezt éles helyzetben rögtön tudd, gyakorlásra lesz szükséged. Ehhez az otthoni maszturbációk során figyeld meg magad, érezd, hogy mikor jutsz el arra a pontra, hogy ha folytatnád, akkor biztosan elmennél. A megfelelő idő akkor jön el, mikor képes vagy ennél a pontnál megállni és ekkor megszorítani a hímvesszőt, ez nagyjából a magömlés előtti 7-20 másodperc környékén lehet. Ha erre ráérzel, szex közben jelezheted partnerednek is, hogy tudja mi fog következni.

Orális szex közben még tutibb hatást érhettek el az elszorításos technikával, hiszen partnerednek a szájjal és kézzel való ingerlés során a hüvelykujja pont arra a területre esik, amit meg kell nyomnia, így még hatásosabb lesz a művelet, mintha magadnak csinálnád. Magyarázd el neki a technika lényegét és szólj, ha érzed, hogy elérkezett az idő a szorításhoz. Bár először kínosnak tűnhet, hogy bevond partnered a technika alkalmazásába, hidd el, nincs ebben semmi kínos, ő is hálás lesz érte, ha ezáltal tovább tudsz számára gyönyört okozni. 

A gyakorlatnak nincs mellékhatása, többször is lehet alkalmazni egymás után. Ha esetleg túl későn alkalmaznád a szorítást, kicsit kellemetlen érzés lehet, ilyenkor inkább el kell engedni, legközelebb biztos jobban fog menni!

 


4. A megszakításos módszer

korai magömlés kezelése megszakítás

Az ejakuláció késleltetésének talán az egyik legegyszerűbb módszere, ha az orgazmus előtt megszünteted az ingert
Ennek begyakorlásához is a tudatos férfi önkielégítés,  maszturbáció lesz a segítségedre, ahol ismételten nagy figyelmet kell szentelned arra, hogy megfigyeld tested jelzéseit.
A maszturbáció révén tudod a legjobban begyakorolni, hogy hol van az a pont, mikor még le tudsz állni az ejakuláció előtt. Ha az úgynevezett megszakításos maszturbációt alkalmazod, nincs mit tenned, mint mindig megállni az orgazmusod pillanata előtt, majd kis pihenő után újra folytatni a hímvessződ ingerlését. Ha mindezt 15 percre sikerül kihúznod, szinte biztos, hogy szex közben is tudni fogod, hol van a határod, mikor kell nagyon koncentrálnod, esetleg kis szünetet tartanotok ahhoz, hogy elkerülnöd az idejekorán jelentkező magömlést. A szex során alkalmazva ezt a technikát, a magömlés előtt húzd ki péniszed partneredből, és izgasd tovább néhány másodpercig kézzel, vagy vibrátor segítségével, majd amint úgy érzed, kicsit lecsillapodtál, folytathatod az aktust ott, ahol abbahagytad. Partnered hálás lesz érte! Ráadásul a módszert egy kis kreativitással ötvözve a szexet is izgalmasabbá teheted.5. Találd meg a megfelelő szexpózt

Biztos észrevetted vagy hallottál már róla, hogy nem minden pózban éri egyformán erős inger a péniszed. Pont ezért érdemes több pozíciót is kipróbálnotok, ha érzed, hogy közel vagy az orgazmushoz, szólj partnerednek, hogy új pózt szeretnél felvenni. A misszionárius pózban a legkönnyebb elélveznie a férfiaknak, keressetek olyan helyzeteket, pózokat, melyben úgy érzed tovább vagy képes kitartani. A közös kísérletezés számtalan izgalmas újdonságot visz majd a hétköznapjaitokba, mindkettőtök nagy örömére. 

 


6. Óvszerek

korai magömlés ellen kondom

A gumióvszer alapból egy kicsit csökkenti a hímvessző érzékenységét, így ha szeretnéd tovább bírni az együttlétet, érdemes óvszert viselned az aktus során. Egy erősebb, vastagabb anyagú gumi már önmagában sokat segíthet, de vannak kifejezetten olyan óvszerek is, melyek a magömlés késleltetésére lettek kifejlesztve. Ezek a speciális óvszerek jellemzően benzocainnal vannak kezelve, melynek érzéstelenítő hatása van, így általa percekkel eltolható a magömlés. Valamennyi szexshop kínálata igen széles óvszerügyben, érdemes körbenézni.

 


7. A magömlést késleltető étrendkiegészítők

Szerencsére a fent említett benzocainos óvszerhez hasonlóan különböző termékek, például étrendkiegészítők, speciális krémek, gélek és spray-k is rendelkezésre állnak azoknak, akik szeretnék késleltetni magömlésüket. Az ejakuláció késleltető készítményeknek a segítségével a legtöbb esetben könnyen és hatékonyan kezelhetővé válhat ez a probléma. Mivel általuk a hímvessző kevésbé lesz érzékeny, valóban hatásos segítséget nyújthatnak! A PajkosPajtás online szexshop kínálatában elérhető magömlést késleltető termékek természetes, gyógynövényi hatóanyagúak. Alkalmazásukkal biztonságos és hatékony módszerre lelhetsz problémád kezelésére.

 

+1 Szükség esetén a megfelelő szakember felkeresése: urológus,  szexológus, pszichológus, párterapeuta

Ha a fenti megoldások esetedben eredménytelennek bizonyultak és/vagy ha felmerül benned a gyanú, hogy a tünetek tesi eredetűek, először egy urológust érdemes felkeresned, aki a megfelelő vizsgálatokkal segít felderíteni a probléma okát.

Ha lelki okokra gyanakszol és úgy érzed, hogy ezek megoldásához harmadik félt is be kell vonnod, akkor egy jó szexológus, pszichológus, vagy párterapeuta tud a leghatékonyabban segíteni. 


Összegzés


A cikk célja az volt, hogy a magömlés késleltetése kapcsán minél több fellelhető információt összegyűjtsünk és ezeket egy csokorba, készen nyújtsuk át számodra. Reméljük, ez megvalósult és valóban gazdagodtál jó néhány hasznos tanáccsal és plusz információkkal a témával kapcsolatban.
A korai magömlés temérdek férfi szexuális életét megnehezítő probléma, ám egy kis tudatossággal sokat tehetsz a tünetek enyhítése, vagy megszüntetése érdekében. 
Fenti tippekkel pedig nem csak normál, de akár extrém hosszúra is nyújthatod az aktust saját magad és partnered örömére egyaránt!