Szex blog

A 10 leggyakoribb hiba óvszerhasználat során - Te is elköveted?

2018.05.20 15:45
A 10 leggyakoribb hiba óvszerhasználat során - Te is elköveted?

Az óvszer a legbiztonságosabb és legnépszerűbb módja a védekezésnek. Előnye a tablettákkal szemben, hogy a legcsekélyebb módon sem avatkozik bele a hormonháztartásba, ráadásul a nemkívánt terhesség mellett a különböző nemibetegségekkel szemben is hatékony védelmet biztosít.

Az óvszer nyújtotta biztonság azonban csak abban az esetben garantált, ha használója rendeltetésszerűen, megfelelő körültekintéssel használja azt. 

A Pajkos Pajtás szexshop ezen cikkéből megismerheted azt a 10+1 leggyakoribb óvszerhasználati hibát, amely nemkívánt terhességhez, avagy különböző fertőzések terjesztéséhez vezethet. 

 

óvszerhasználat

 

A fiatalok többsége, de még az idősebbek közül is megannyian rendszeresen óvszert használnak. A védekezés ezen módja rendkívül egyszerű. Vagy mégsem?

A férfiak többsége hatalmas hibákat követ el óvszerhasználat során, melyek többségével csökkentik a védelem mértékét.

Csekkold a listát és ellenőrizd, hogy te nem követed-e el ezeket!

A 10 leggyakoribb hiba óvszerhasználat során:

1. Későn húzod fel az óvszert

Sokan nem tudják, de már az előváladék is tartalmazhat spermiumokat, így tehát már attól is teherbe lehet esni. Sokan ennek ellenére későn, már az aktus megkezdése után, közvetlen elélvezés előtt húzzák fel az óvszert. Ugye te nem így teszed?

2. Túl korán húzod le az óvszert

Ha túl korán húzod le az óvszert és az még közel van a partner nemiszervéhez, könnyen kerülhet ejakulátum a hüvelybe. 

3. Nem hagysz helyet az óvszer végén

A férfiak majdnem fele teljesen felhúzza nemiszervére az óvszert, olyannyira, hogy nem hagy helyet a végén a kilövelő spermának, pedig erre a használati útmutató külön fel is hívja a figyelmet. Ha a spermának nem jut hely, az óvszer túlfeszülhet, ami annak sérüléséhez, kiszakadásához vezethet.

4. Nem szorítod ki a levegőt az óvszerből

Ha nem szorítod ki a levegőt a gumióvszerből, nem marad hely az ondónak, így pedig a szex során az óvszer könnyen kiszakadhat. 

5. Fordítva kezded el felhúzni a gumit

Előfordult már veled, hogy fordítva kezdted el felhúzni a gumit, majd mikor észrevetted megfordítottad és felhelyezted a helyes irányból? Nos, ha így tettél és partnered nem esett teherbe, hatalmas nagy mázlitok van. Az óvszerre ugyanis ilyenkor könnyen felkerülhet az előváladék, ami, mint korábban már említettük, terhességet okozhat.

6. Éles eszközzel bontod ki az óvszer tasakját

A használati utasítás erre is felhívja a figyelmet! Az óvszert soha sem szabad éles eszközzel kibontani, ugyanis nagyon könnyen megsérülhet a gumi.

7. Nem használsz síkosítót, akkor sem, mikor nincs meg a kívánt nedvesség

Ha a hüvely nem elég nedves, vagy az óvszer nem elég sikamlós, megnő a gumi sérülésének, kilyukadásának esélye. Ezért bátran használj síkosítót akkor is, ha óvszert használtok.

8. Olaj alapú síkosítót használsz az óvszerhez

Nem mindegy, hogy az óvszerhez milyen típusú síkosítót használsz. Az olaj-alapú síkosítók nincsenek jó hatással a latex anyagra, így gyengítik az óvszert, amely ennek hatására az aktus során könnyebben kiszakadhat. Óvszerhez csak és kizárólag vízalapú síkosítót használj!

9. Rosszul távolítod el az óvszert

Az óvszer levétele is fokozott figyelmet kíván. Ha nem megfelelően van eltávolítva, nőhet a veszélye annak, hogy a hüvelybe belekerul az ejakulátum.

10. Rosszul tárolod az óvszert

Sokan nem különösebben törődnek az óvszer megfelelő tárolásával, ami nagy hiba! A gumit szigorúan tilos olyan helyen tárolni, ahol csak egy kis esélye is van a sérülésre: így tehát például éles tárgyak mellett, vagy olyan szűk helyre benyomorítva, ahol nyomódik, vagy gyűrődik a csomagolás. A nem megfelelő tárolásnak köszönhetően a gumi könnyen sérülhet... amit használat előtt talán észre sem veszel.

+1 : Nem ellenőrzöd az óvszer épségét

Az óvszereken gyárilag is lehetnek hibák, így használat előtt mindenképp ellenőrizd le, hogy véletlen sincs-e rajta sérülés, lyuk.

Ha az óvszert választjátok védekezésképp ügyeljetek rá, hogy használat során elkerüljétek a fenti hibákat, hiszen csak így tud gumi megfelelő védelmet biztosítani.

 

Válassz minőségi óvszerek termékkínálatunkból!