Szex blog

Az előjáték fontossága – a nők és a férfiak szerint

2023.06.08 15:28
Az előjáték fontossága – a nők és a férfiak szerint

Vajon kinek fontosabb az előjáték, a nőknek, vagy a férfiaknak? Igaz az a sztereotípia, hogy a férfiak minél hamarabb belevágnának a közepébe, míg a nők szeretnének időt hagyni, rákészülni, ráhangolódni az együttlétre? Olvasd el cikkünket, amiből érdekes információkat tudhatsz meg arról, hogy melyik nem, hogyan gondolkodik az előjátékkal kapcsolatban.

Az objektív szempont

Mielőtt belemennénk a nemek szerinti fejtegetésbe, nézzük miért is fontos az előjáték testi szempontból. A férfiak esetében nincs akkora jelentősége az előjátéknak, hiszen legtöbbjük akár már a látványtól is rá tud hangolódni a szexre testileg. A legtöbb nőnek viszont szüksége van arra, hogy fizikailag és lelkileg is rá tudjon hangolódni az együttlétre. Az előjáték a szexuális vágy fokozását segíti, tulajdonképpen a behatolást készíti elő. Pontosan emiatt (is) fontos a nők szempontjából az előjáték, hiszen az, hogy ők izgalmi állapotba kerüljenek, kellőképpen benedvesedjenek, általában hosszabb időt igényel.

Az előjáték fontossága a férfiak szerint

A férfiak szerint az előjáték általában a csókok, simogatások, de leginkább az ujjazás, kézzel történő izgatás és az orális kényeztetés szakasza. Sok férfi a mai napig nem tulajdonít túl nagy jelentőséget az előjátéknak, számukra ez nem annyira lényeges. Sokkal inkább a közösülésre fókuszálnak, illetve ha fontos is az előjáték, az a legtöbb férfi számára a nemi szervek ingerlésére korlátozódik. Sokan gondolják, hogy a szex lényege a közösülés és az orgazmus, a szexet gyakorlatilag a behatolással, és a csúcs elérésével azonosítják, éppen ezért az előjátékra nem igazán fektetnek hangsúlyt.

Ennek valószínűleg több oka is van.

Egyrészt ez azzal hozható összefüggésbe, hogy a férfiaknak elég akár néhány másodperc ahhoz, hogy tettre készen „álljanak”.

Másrészt valószínűleg a tudatalattiba beivódott minták, szokások, hitrendszerek is befolyásolják ezt. A régi, vallásos rendszerben, a szexet gyakorlatilag csak szaporodási céllal „engedélyezte” az egyház. Szerencsére ezek az idők már elmúltak, de transzgenerációs örökségként sajnos, valószínűleg a mai napig rengetegen hordozzák ezeket a mintákat, hitrendszereket.

Lehet még kulturális oka is annak, hogy a férfiak számára nem olyan fontos az előjáték. A mai világban jellemző a teljesítmény hajszolása, azaz hogy eredményt kell felmutatni. Ez a szexben is megmutatkozik, akkor igazán férfi a férfi, ha egymás után akár többször is közösül a nővel, minél többször jut el a csúcsra (vagy juttatja a csúcsra a hölgyet), annál jobb. A teljesítmény hajszolása pedig, általában az előjáték rovására megy...

Az előjáték fontossága a nők szerint

A legtöbb nő számára az előjáték jóval fontosabb, mint a férfiaknak. Ugyanakkor elgondolkodtató az a felmérés, amiben sok nő azt a választ adta a kérdésre, hogy fontos-e számára az előjáték, hogy fontos, de nem feltétlenül szükséges. Érdekes lenne megvizsgálni, hogy vajon tényleg nem tartják szükségesnek az előjátékot, vagy egész egyszerűen csak elnyomják magukban a vágyukat ezzel kapcsolatban, mivel arra szocializálódtak, hogy nem, vagy nem úgy kapják meg, ahogy azt szeretnék.

Mindenesetre a hölgyeknek általában fontosabb az előjáték, és valószínűleg kicsit mást is jelent számukra, mint a férfiaknak. Az előjáték a nők számára, nem csupán az ágyba bújástól a közösülésig tartó szeretgetést jelenti, bár kétség kívül ez is lényeges, hiszen ahogy fentebb is írtuk,  a legtöbb nőnek hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy izgalmi állapotba kerüljön.

Ugyanakkor a hölgyeknek jelenthet előjátékot egy tánc, egy forró fürdő a partnerrel, egy romantikus vacsora kettesben, vagy egy érzéki masszázs is. A nőknek ugyanis a testi ráhangolódás mellett, általában ugyanolyan fontos a lelki kapcsolódás is. Fontos, hogy érezzék, párjuk számára ők valóban sokat jelentenek. Az is lényeges számukra, hogy ezt nap, mint nap érezzék, és ne csak a hálószobában. Általában nehezen megy az ágyban az ellazulás úgy, hogy a mindennapokban nem kapja meg a nő azt a szeretetet, törődést, amire vágyik. Mondhatjuk azt is, hogy sok nő számára tulajdonképpen, az előjáték az ágyon kívül kezdődik.

Kivételek mindig vannak

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez a cikk általánosít, hiszen mint mindenben, ebben a témában is megfigyelhetők általános tendenciák. Az átlagos férfiak és nők vélekedéséről, gondolkodásmódjáról írtunk, ez tehát nem jelenti azt, hogy minden egyes férfi és nő a cikk leírása szerint gondolkodik, viselkedik. Az előjáték fontossága alapvetően nem a nemektől, hanem sokkal inkább az egyéni igényektől függ.

Az előjáték mindenképpen fontos

Mindenesetre az biztos, hogy az előjáték, nagyon fontos része a szexnek, ezért mindenképpen érdemes időt szánni rá. Ha ezzel Te is egyetértesz, és szeretnéd picit feldobni az együttléteiteket, új dolgokat kipróbálni, akkor kattints ide, nézz körül a kényeztetőink között, amiket kifejezetten előjátékhoz ajánlunk.

Kényeztess mesterfokon!