Szex blog

A szerelem illata: tényleg használ a feromon parfüm?

2022.06.16 13:00
A szerelem illata: tényleg használ a feromon parfüm?

Mindenkinek van egy természetes illata, melyet parfümök, tusfürdők és egyéb kozmetikai szerek nélkül kibocsátunk magunkból. Ezt az illatot nagyban befolyásolja az étrendünk, a hangulatunk, a bőrünk pH-értéke, sőt, még az időjárás is. Ebből adódik, hogy a bőr illata olyan, mint az ujjlenyomat; nincs két egyforma belőle a világon. Viszont nem is gondolnánk, hogy ez a természetes illat mennyire meghatározó lehet a párválasztás során. Ebben a cikkben azt fogjuk megnézni, hogy milyen szerepe van a természetes illatunknak a romantikus kapcsolatokban és mennyire lehet ezt befolyásolni.

Állati ösztönök

A feromonok az állati és emberi szervezetben egyaránt természetesen jelen lévő hormonok, melyek több területen is fontos szerepet játszanak. A hangyák feromonnal jelölik meg az útjukat, hogy segítsenek a többieknek eltalálni a fészektől a táplálékig. A lepkék és a méhek szintén feromonokkal kommunikálnak, sőt akár a veszélyre is így tudják figyelmeztetni egymást. A rovarvilág egyéb élőlényei is használják ezt az illathormont, valamint más négylábú állatok is.

A feromonok tehát a szervezet által termelt vegyi anyagok, melyek egy azonos faj egyedeiben velük született válaszreakciót váltanak ki. Ez a reakció az életfenntartáshoz szükséges, mely olyan alapvető tényezőknél jelenik meg, mint a táplálékszerzés, a veszélyre való figyelmeztetés és az utód nemzés. Így tehát a reakció lehet szexuális vonzalom is, mely mintha tudat alatt azt üzenné a másik félnek, hogy az illat viselője termékeny.

 

Feromon parfümök

A természetes feromonok tehát információkkal szolgálnak, amelyek ismerkedéskor és szexuális kapcsolat kialakításakor is kulcsfontosságú szerepet játszanak. Az illat a potenciális partner génjeiről nyújt felvilágosítást, így gyakorlatilag tudat alatt, illat alapján ki lehet szűrni a számunkra tökéletes génkészletű partnert. A hölgyek esetében a feromonok erőteljesebben vannak jelen peteéréskor, ami a természetes párzási ösztön jele, illetve a férfiaknál is a tesztoszteron szintjével van összefüggésben. Így a feromonok azt mutatják, hogy a kiszemelt alany egészséges és utód nemzésre készen áll.

Viszont a 21. század találmányaként megszülettek a feromon parfümök, melyek – a viselője örömére – kissé módosítani tudják ezt az alapvető biológiai kiválasztódást. A feromon parfümök viselői csábítóbbak lesznek és erőteljesebb szexuális vonzalmat váltanak ki a partnerükből. A különböző márkák és kiszerelések közt válogatva elérhetőek intenzívebb és visszafogottabb illatok, sőt, akár illatmentes verziók is, így mindenki megtalálhatja a kedvére való parfümöt.

Ha hosszabb ideje szinglik vagyunk, és mindenképpen szeretnénk párt találni, akkor érdemes kipróbálni ezeket a szerelmi bájitalként működő különleges parfümöket. Akár szórakozóhelyen, vásárláshoz, vagy csak egy délutáni sétára is befújhatjuk magunkat, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan közel álmaink szerelméhez, hogy megérezze az illatunkat, és akit aztán a feromon parfüm hatására pillanatok alatt az ujjaink köré csavarunk.

Keresd meg a legcsábítóbb illatot!