Szex blog

Ezek a legerotikusabb filmek a filmtörténelemben

2023.06.09 12:16
Ezek a legerotikusabb filmek a filmtörténelemben

Szeretitek az erotikus filmeket? Szívesen néztek közösen pajzán felvételeket? Érdekel, hogy régebben milyen alkotások születtek? Akkor olvassátok el cikkünket, mert összeszedtünk néhány erotikus filmet, amik közül kedvetekre választhattok, ha feldobnátok az együtt töltött időt.

Egy kis történelem

A szexuális tartalmú filmek története, visszanyúlik a filmművészet kezdetéig. Az első olyan filmek, amelyeket ma „erotikus kategóriába” (vagy talán még oda se) sorolnánk, az 1900-as évek elején jelentek meg. Ezek akkoriban valószínűleg a mai pornónak feleltek meg, rövid, 1-2 perces filmek voltak. Valójában még csak igazi meztelenség sem jellemző ezekre a filmekre, minimális vetkőzés, rövid csók, ez jellemezte az akkori pornót. Mai szemmel kimondottan szelídnek tűnnek, de akkoriban nagy felháborodást váltottak ki.

Íme a legrégebbi erotikus filmek:

  • Le Coucher de la Mariée, 1896 (A menyasszony estéje): Ez az első film, amiben egy nő „vetkőzik” a kamera előtt.
  • Après le bal, 1897 (A bál után): A film a prostituáltak életéből ábrázolt egy piciny kis részletet.
  • The Kiss, 1896 (A csók): Ez a rövid film gyakorlatilag egy csókjelenetet mutat be, amit a közönség hatalmas érdeklődéssel fogadott akkoriban.

Nézzünk még néhány klasszikus és híres történelmi alkotást.

Egy következő erotikus úttörő, az 1933-ban készült Extázis című film. Ez az első film, amelyen meztelenség és szexuális aktus látható a filmvásznon.

Az Utolsó tangó Párizsban, 1972-ben készült. A Bernardo Bertolucci által rendezett híres, erotikus film, már számos szexuális jelenetet tartalmaz, amelyek nagy vitát váltottak ki akkoriban.

Az 1974-es francia Emmanuelle, valószínűleg a világ egyik legismertebb erotikus filmdrámája.

Néhány erotikus film kategóriák szerint

Rengeteg erotikus tartalmú film készült a filmtörténet során, íme néhány közülük, kategorizálva, ha filmmel szeretitek feldobni a hangulatot, mielőtt egymásnak estek.

  • Erotikus filmek: Erotikus mesék, Erotikus határok, Erotikus táncok
  • Romantikus erotikus filmek: Szerelmes Shakespeare, Szerelmünk lapjai
  • Erotikus thriller filmek: Elemi ösztön, Az éj színe, A tanú teste, Holtodiglan
  • Erotikus vígjátékok: A kabalapasi, Amerikai pite sorozat, Szexi fiúk, Édes hatos, Ó, Ramóna
  • Szado-mazo erotikus filmek: A szolgálólány meséje, A titkárnő

A leghíresebbek

Természetesen nem hagyhatjuk ki a cikkből a lényeget, azaz a leghíresebb erotikus filmeket sem. Ha túlfűtött filmekről van szó, akkor talán az első, ami mindenkinek eszébe jut, az A szürke ötven árnyalata. A film tulajdonképpen egy bántalmazó párkapcsolatot mutat be és az azonos című regény filmes adaptációja.

A fentebb is említett Utolsó tangó Párizsban szintén rendkívül ismert alkotás. Egy fiatal párizsi lány, és egy amerikai özvegy férfi szexuális kapcsolatáról szól.

A Tágra zárt szemek című film hallatán sem valószínű, hogy meglepődsz, igen csak híres erotikus alkotás, ami egy fiatal pár szexuális kalandjait ábrázolja, és megjelenésekor hetekig lázban tartotta a világot.

Az Adéle élete ugyancsak közismert az erotikus filmek között. A mű két lány szerelmét mutatja be.

A listából nem hagyhatjuk ki a 9 és 1/2 hét című klasszikust sem. A 9 és 1/2 hét a filmben töltött időre utal, ami alatt a két főszereplő egyre intenzívebb és szélsőségesebb szexuális játékokat űz.

A 365 nap is sokaknak ismerősen csenghet, amelyben egy nőt elrabolnak, és csak akkor engedik szabadon, ha a következő 365 napban sikerül szerelembe esnie. Micsoda kihívás!

A hűtlen című erotikus thriller szintén elég híres, melyben a sármőr maga a kísértés, aki a szerelmet és a szeretkezést művészi szinten műveli.

A leghíresebb erotikus filmek felsorolásából természetesen az Elemi ösztön sem maradhat ki, aminek legalább a címét és a kihallgatási jelenetet talán mindenki ismeri. Egy nyomozás során egy szenvedélyes, erotikus feszültséggel fűszerezett kapcsolatba láthatunk bele és közben élvezhetjük Sharon Stone és Michael Douglas páratlan alakítását.

Ha a film után, ti is kedvet kaptatok...

Ezek lennének szerintünk a legerotikusabb filmek. Ha pedig filmnézés után kedvetek szottyan egy kis erotikához, akkor jó szívvel ajánljuk ezt a kezdő erotikus szettet, amivel biztosan forró marad a hangulat az ágyban is.