Szex blog

Problémát okoz a korai magömlés?

2023.02.14 11:50
Problémát okoz a korai magömlés?

Te is találkoztál már azzal a helyzettel, amikor a legjobb szándék ellenére sem tart ki a merevedés elegendő ideig és elsül, aminek még nem kéne? Ne aggódj! Ettől még nincs vége a világnak. Ha szeretnél többet tudni a témáról, akkor olvass tovább!

Mi számít korainak?

A korai magömlés bármely életkorban jelentkezhet, és meglepődnél, hogy mennyire sűrűn fordul elő. Sokkal gyakoribb, mint gondolnád. Akkor beszélünk korai magömlésről, ha egy férfi a szándéka ellenére sem tudja megfelelően kontrollálni az orgazmusa, illetve a magömlése bekövetkeztének idejét, vagyis túl korán élvez el akarata ellenére.

A fogalom azonban viszonylagos, hiszen egy néhány perc alatt bekövetkező magömlés sem feltétlenül jelent problémát abban az esetben, ha ugyanannyi idő a partner számára is elegendő volt a kielégüléshez. Az nyilván nem örömteli, de semmiképpen sem számít korai magömlésnek, ha a partnerednek hosszabb időre van szüksége az orgazmushoz, te azonban nem bírod olyan hosszú ideig fenntartani az erekciódat. Szóval korai, de azért nagyon nem mindegy, hogy mihez képest…

A korai magömlés típusai

Több típusba sorolhatjuk a korai magömlés fajtáit aszerint, hogy mikor következik be az ejakuláció.

  1. Már az előjáték közben megtörténik, még a behatolás előtt
  2. A behatolás közben történik meg
  3. A leggyakoribb változat az, amikor a behatolást követő 2 percen belül történik meg a magömlés
  4. Nagyon ritkán pedig mechanikus inger nélkül is be tud következni ejakuláció

Ezek okai között kevés, kezelési módjuk között viszont annál több különbség van. Nyilván nehezebb a helyzet, ha a behatolás előtt vagy közben rögtön vége a mókának úgy, hogy a partner még ki sem élvezhette az erekciót. De ebben az esetben sem szabad kétségbe esni, mindenkivel előfordulhat. Egy megértő partner pedig sokkal többet lát a férfiban, mintsem egy szexgépet. Ilyenkor vagy egy jó, őszinte beszélgetéssel, vagy a partner kielégítésére irányuló pajzán játékkal oldható a feszültség. És ki tudja, talán ez újra meghozza a hangulatot egy következő próbálkozáshoz.

Az okok

A korai magömlés hátterében ritkán húzódik meg testi ok, általában lelki eredetű a probléma. Természetesen, ha hosszú ideje küzdesz vele, vagy mindig is megkeserítette a szexuális életedet, illetve, ha rendszeresen rontja az együttlétek minőségét a mindennapokban, akkor érdemes szakemberhez fordulni és segítséget kérni. De a leggyakrabban a tapasztalatlanság, a helytelen és elégtelen szexuális nevelés, a gyermekkori bűntudatkeltés, a nemibetegségektől, illetve teherbeejtéstől való félelem, az új partner miatti izgalom, a munkahelyi stressz, a szexuális teljesítménnyel kapcsolatos szorongás, vagy hasonló lelki sebek okozzák.

Vizsgáld meg magadban, hogy mi a sietséged oka. Ha rátalálsz, akkor könnyedén kezelni is tudod. Ha szükséges, beszélgess el a problémáról a partnereddel, aki valószínűleg sokkal megértőbb a helyzettel kapcsolatban, mint ahogyan azt magadban gondolod. Szóval csak lazán! Engedd el magadat és a teljesítményeddel kapcsolatos görcsöt, hiszen éppen ezzel idézed elő a problémát. Ráadásul egy nőt nem csak merev pénisszel lehet kielégíteni, úgyhogy egyszerűen kompenzálhatod a partneredet egyéb más kényeztetési formákkal. Legyél kreatív!

Ne feszítsd túl!

A korai magömlés természetessége ellenére is képes jelentősen rombolni egy férfi önbizalmát. Ez a növekvő önbizalomhiány azonban további problémákat okozhat és akár potencia zavarokhoz is vezethet. Ezért bármilyen nehéz is, ne stresszelj rá a helyzetre! Inkább kérj segítséget, keresd meg a számodra ideális megoldást a probléma gyökerére, de ne stresszelj a teljesítményeden!

Ne hagyd, hogy a korai magömlés megkeserítse az életedet és akár potencia zavarokhoz vezessen. Ha úgy érzed, most még szükséged van egy önbizalom növelő segítésre, akkor rendeld meg a King Kong potencianövelő kapszulát férfiaknak, ami garantáltan elképesztő merevedést biztosít számodra és így nem kell a kudarctól félned. Ha ezáltal rendbe jön az önbizalmad, akkor pedig már segítség nélkül is a lepedő királya lehetsz.

Nyugi! Csak semmi rohanás…!