Szex blog

Mennyire határozza meg a kapcsolatunkat a szex?

2023.06.09 12:33
Mennyire határozza meg a kapcsolatunkat a szex?

Te is kíváncsi lennél, hogy egy átlag pár, kivel, mikor, hol, mennyit szexel? Nos, erre a kérdésre biztosan nem fogunk tudni válaszolni. Ugyanakkor, ha mégis érdekel, hogy a magyarok hány partnerrel létesítenek szexuális kapcsolatot életük során, egy pár átlagosan hányszor szeretkezik, és van-e orgazmusuk szex közben, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a cikkünket, mert ehhez hasonló nyalánkságokat találsz benne.

Az ELTE kutatása

A cikkben szereplő adatokat az ELTE felmérésének adataiból szemezgettük, amit a magyarok szexuális szokásaival kapcsolatban, 2017-ben készítettek. Az ELTE kérdőívét online lehetett kitölteni. A felmérésben 15703 ember vett részt. A kitöltők életkora 18 és 76 év között volt, átlagosan pedig 33 év.

Az első szexuális élmény(ek)

A felmérésből kiderül, hogy a válaszadók átlagosan 13 éves korukban maszturbáltak először. A szüzességét az átlag 17 évesen veszítette el.

Szexpartnerek száma

A felmérés kitért arra is, hogy a válaszadók összesen hány partnerrel létesítettek szexuális kapcsolatot. A kitöltőknek átlagosan 7 szexpartnerük volt, addigi életük során. Érdekesség, hogy legnagyobb százalékban (18,1 százalék) 11 és 20 közötti partnerrel rendelkeztek. A résztvevők 3,1 százalékának még nem volt szexuális partnere, 4,8 százalékuknak pedig, több mint 50 partnere volt.

A mindenkit érdeklő adat: hányszor szexelünk hetente

A párkapcsolatban élőktől kérdezték, hogy az elmúlt 1 évben, milyen gyakran éltek szexuális életet a párjukkal. A válaszokból kiderült, hogy a párok átlagosan hetente egyszer élnek nemi életet. A válaszadók 34,6 százaléka hetente 2-3 alkalommal szeretkezik, közel 7 százalékuk pedig kevesebb, mint havonta egyszer, mindössze 1-11 alkalommal létesít intim kapcsolatot a párjával 1 év alatt. További érdekesség, hogy a kitöltők 4,7 százaléka heti 6-7 alkalommal szexel a párjával, míg 10,4 százalékuk hetente négyszer-ötször esik egymásnak.

Sokan többre vágynának

Arról is megkérdezték a kitöltőket, hogy a szexuális együttlétek gyakorisága, mennyire felel meg az igényeiknek. A válaszadók kevesebb, mint a fele, 44,8 százaléka jelölte be azt, hogy éppen annyi, a szex gyakorisága, mint amennyit ő maga is szeretne. 38 százalékuk elégedetlen, mert kevesebb a szex, mint amennyire vágyik. 13,5 százalékuk pedig nagyon nincs megelégedve az alkalmak gyakoriságával, ők úgy érzik ugyanis, hogy sokkal kevesebb az együttlétek száma, mint amennyit ők szeretnének.

Az orgazmus

A kitöltők több, mint 75 százaléka mindig, vagy majdnem mindig eljut a csúcsra. A válaszadók 1,9 százalékának viszont, soha nincs orgazmusa szex közben.

A maszturbáció és a pornó

A válaszadók átlagosan heti egyszer végeztek önkielégítést a felmérést megelőző évben. Kicsit több, mint 12 százalékuk szinte minden nap, hetente 6-7 alkalommal kényezteti magát. A kitöltők közel 40 százaléka, a maszturbáció közben szinte mindig pornót is néz, nem egész 13 százalékuk viszont soha nem néz felnőtt filmet önkielégítés közben.

Szexuális segédeszközök

A felmérés alapján, meglepően kevesen használnak szex közben segédeszközöket. A válaszadók kicsit több, mint 67 százaléka soha nem használ ilyen kiegészítőket. A kitöltők mindössze 1 százaléka dobja fel az együttléteket, szinte minden egyes alkalommal valamiféle szexuális eszközzel. A többi válaszadónál alkalmanként kerülnek elő a szexuális segédeszközök. Ha ti is inkább abba a táborba tartoztok, akik feldobják az ágyban a hangulatot valamivel, akkor jó szívvel ajánljuk ezt a csiklóigazgatót. Ha ez nem lenne elég, akkor nézz körül nyugodtan, pároknak kínált termékeink között is.

Mindenkinek más az igénye

A cikkben szereplő adatokat természetesen nem kell készpénznek venni. A válaszadók 64,8 százaléka férfi, 34,7 százaléka nő, míg 0,6 százalékuk egyéb kategóriába sorolta magát. Talán ebből is látszik, hogy miért érdemes ezeket az adatokat kellő szkeptikussággal kezelni, hiszen jóval több férfi töltötte ki a kérdőívet, mint amennyi hölgy, ami önmagában már torzíthatja a valóságot. Természetesen az életünket nem statisztikai átlagok irányítják. Mindenkinek mások az igényei, ráadásul ezek életszakaszonként is változhatnak. A lényeg, hogy az igényeinket mi magunk felismerjük, és arra törekedjünk, hogy ezeket az igényeket kielégítve éljük meg az életünket. A párkapcsolatunkat pedig ne meghatározza, hanem inkább megédesítse a szexualitás.