Szex blog

Az önkielégítés jó és rossz oldala

2023.02.16 12:12
Az önkielégítés jó és rossz oldala

Még néhány évtizeddel ezelőtt is bűnös dolognak tartották az önkielégítést, és elképesztő dolgokkal riogatták a fiatalokat, mint lehetséges következmény. Ma már azonban az orvosok és egyéb szakemberek is arra biztatnak, hogy engedjünk nyugodtan utat a vágyainknak, akkor is, ha épp nincs mellettünk partner. Most megtudhatod, hogy milyen áldásos hatása és milyen veszélyei vannak az önkielégítésnek.

Pozitív hatás – Megismered a testedet

Kifejezetten az önkielégítés hasznos hozadéka, hogy általa teljesen fel tudod térképezni a testedet és annak reakcióit. Ez nyilván elengedhetetlen ahhoz, hogy mások is örömet tudjanak okozni számodra, hiszen a partnered honnan tudhatná, hogy mi jó neked, ha te magad sem vagy tisztában vele. Az önkielégítés során nincs rajtad nyomás, nem dolgozik benned a megfelelési kényszer, így kényelmesen és türelmesen tudod felfedezni a saját testedet. Próbálj ki minél több mindent, hogy aztán el tudd dönteni, hogy mit szeretsz a szexben és mit nem!

Negatív hatás – Függőség, elidegenedés

A legfontosabb veszélye a gyakori maszturbálásnak, ha eljutsz a függőségig, azaz a mindennapi tevékenységeidben is akadályoz már a kényszer, hogy örömet okozz magadnak, vagy a párkapcsolatban okoz ugyanez problémákat. Érdemes minden ilyen esetben segítséget kérni. Ha a pároddal nem okoz már akkora kielégülést az együttlét, mint amikor önkielégítesz és ezért egyre kevesebbet vagytok együtt, esetleg már titokban okozol örömet magadnak, hogy megmaradjon a családi béke, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

A maszturbálás csapdája is lehet, hogy nyilván te magadnak tudod a legpontosabban, hogy mikor, mi esik jól. Ráadásul a markod szorításának erejét sosem fogja tudni produkálni egy valódi nő vaginája, így érdemes bizonyos mértéket tartani, hogy az önkielégítés ne okozzon magányt és érzelmi eltávolodást a kapcsolatodban.

Pozitív hatás – Stresszoldás

A további kedvező hatások igazából az orgazmusnak köszönhetőek, amit nyilván önkielégítés közben a legkönnyebb elérni. Az egyik ilyen fontos pozitív hatás, hogy amikor elélvezel, akkor lecsökken a szervezetedben a stressz szintje, ellazulsz, ami aztán nyugodtabb alvást is biztosít. Szóval az orgazmus kisimít, akkor is, ha egyedül éred el azt.

Negatív hatás – Bűntudat

Bár tényleg idejétmúlt minden olyan fenyegetés, ami az önkielégítés irreális veszélyeivel fenyeget, mint például, hogy szőrös lesz tőle a kezed, mégis dolgozhat benned a bűntudat, ha ilyen szellemben nevelkedtél. Az is lehetséges, hogy a vallásod bűnként tekint a maszturbálásra, így lelkiismeret-furdalás éreznél minden alkalom után. Természetesen, mindig te döntöd el, hogy élsz-e az önkielégítés lehetőségével. Ha azonban a vágy benned van, de valamilyen okból egy lelki blokk akadályozza, hogy örömet szerezz magadnak, akkor szintén érdemes felkeresni egy szakembert, akinek a segítségével megszabadulhatsz a gátló tényezőktől.

Pozitív hatás – Egészséges

Számos pozitív élettani hatása van az orgazmusnak, és így az önkielégítésnek is. Jót tesz például a szív működésének, ezzel csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Emellett edzésben tartja az intim területeken található izmokat, és javítja a vérellátást is azokon a területeken. Ez ráadásul fokozza az orgazmus intenzitását, szóval igazán kifizetődő befektetés. Illetve a férfiaknál csökkenheti a rosszindulatú prosztatadaganatok kialakulásának esélyét is.

Ha szívesen dobnád fel az önkielégítést valamilyen szexuális játékszerrel, akkor válassz kínálatunkból és olvasd el a témával kapcsolatos korábbi cikkeinket. Ha pedig eleged volt a magányos örömszerzésből, és szeretnél végre társat találni, akkor szerezz be gyorsan egy feromon parfümöt, aminek segítségével szexuálisan vonzónak fog találni az ellenkező nem számos képviselője. Itt tudsz válogatni. Hódíts sikeresen, menj biztosra!

Ismerd meg a testedet és szerezz örömet magadnak!