Szex blog

A nem is olyan rejtélyes klitorisz

2023.03.31 11:00
A nem is olyan rejtélyes klitorisz

Klitorisz, már a neve is sejtelmes kicsit… Vagy mégsem? Te már mindent tudsz róla? Tudod, mit tehetsz az extázisért, és hogyan izgasd? Na és azt, hogy miért fontos az ingerlése? Ha szeretnéd, megtudni, olvasd végig cikkünket!

Kezdjük az elején… Mi az a klitorisz?

Valószínűleg tudod mi az a klitorisz, de ha mégsem, akkor jobb, ha már az elején tisztázzuk, hogy biztosan ne maradjon benned kétely. A klitorisz, avagy magyar nevén a csikló, a hüvelybemenet előtt, a kisajkak találkozásánál helyezkedik el. Nemi izgalomra, megtelik vérrel, aminek hatására megduzzad. Sokan gondolják, hogy a csikló csak a kívülről látható részből áll, kevesen tudják, hogy van egy sokkal nagyobb része, ami a hüvely falához tapadva, belül helyezkedik el.  

A legérzékenyebb szerv?

A csikló az egyetlen olyan szerve a nőknek, aminek kizárólagos szerepe az örömszerzés. A legújabb kutatások szerint, több, mint 10000 idegvégződés található a klitoriszban, ami sokkal de sokkal több, mint bárhol máshol a testünkben. Ez akár azt is jelenthetné, hogy legalább 10000 okunk lehet arra, hogy tiszteljük, becsüljük, ezt a csodálatos szervet. Ugyanakkor azt is egészen biztosan jelenti, hogy ez a kívülről, látszólag apró női szerv, eszméletlenül érzékeny. Ezért csak óvatosan!

Miért is fontos az izgatása?

Több ok is van, ami miatt fontos, hogy időt szenteljünk a klitoriszra. Egyrészt a csikló izgatása,  talán az egyik leghatékonyabb módja, a hölgyek csúcspontra juttatásának.

Másrészt, sokan számolnak be fokozott orgazmus élményről a csikló kényeztetése által behatolás közben, illetve sokaknak kifejezetten szüksége van a klitorisz izgatására ahhoz, hogy az orgazmust elérjék.

Ráadásul a kutatások azt is alátámasztották, hogy a klitorisz izgatása elősegítheti még a fogantatást is.

Térjünk a lényegre: Hogyan izgasd a csiklót? Avagy, türelem, rózsát terem

Mielőtt konkrétan a csiklóra térnénk, fontos tisztázni, hogy pontosan a fent említett érzékenység miatt, ha rögtön, nem izgalmi állapotban nyúlsz a klitoriszhoz, az nem sok jóra vezet. Ha olyankor érinted meg a partnered csiklóját, amikor még nincs felizgulva, akkor az kifejezetten kellemetlen élmény lehet számára, sőt extrém esetben, akár fájdalmat is okozhatsz vele. Ezért mindenképpen fokozatosan közelíts a csiklójához, soha ne azzal kezd az izgatást. Minden esetben várd meg, amíg hangulatba kerül a párod, amikor már látod, hogy tényleg ő is akarja. Ha bizonytalan vagy magadban, akkor nyugodtan kérdezd meg tőle, hogy hozzáérhetsz-e már a csiklójához.

Mit tehetsz, hogy felizgasd? Használd az ujjaidat...

Ha már elértétek a megfelelő izgalmi állapotot, akkor kezdheted a csikló izgatását az ujjaiddal. Lehetőleg nedves ujjal közeledj a csiklóhoz, mert általában az is kellemetlen egy hölgy számára, ha száraz ujjak tapintását érzi a klitoriszán. Ha még inkább fokoznátok az izgalmakat, akkor próbáljátok ki az Intimate Earth Intense csiklóstimuláló intim gélt, ami növelheti a csikló érzékenységét.

Igazából csakis a képzeleted, és a partnered kívánságai szabhatnak határt annak, hogy hogyan izgasd a klitoriszt, érdemes sokat kísérletezni vele.

Kipróbálhatod, hogy gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozod a partnered csiklóját, ez sok hölgyre, meglehetősen izgatóan tud hatni. A körkörös mozdulatokat, feldobhatod nyomó mozdulatokkal is. Kísérletezhetsz a fel és lefele irányuló, vagy akár oldalirányú simogatással is, például úgy, hogy a mutató ujjad és a középső ujjad közé fogod a csiklót, és óvatosan húzogatod fel és le, vagy picit oldalsó irányba. A nyomó mozdulatokat ennél a technikánál se feledd, mert azt a nők többsége nagyon élvezi. De bátran használd a fantáziádat és te is add át magadat a kényeztetés örömének!

Ami viszont a legfontosabb, hogy mindig figyelj a partnered igényeire, visszajelzéseire és vedd figyelembe azokat.

Orális örömök

Természetesen a száddal, nyelveddel is izgathatod a kedvesed klitoriszát, és ebben az esetben is csak a kreativitásod szabhat határt. Közelíthetsz a nyelveddel, nyalogathatod lágyan, érzékien, de akár nyomást is fejthetsz ki rá, ilyen formában is. Kísérletezhetsz szívogatással is, van, aki attól repül a magasba. Nyalogathatod körbe-körbe, de időzhetsz az oldalainál is a nyelveddel. Valószínűleg azt is értékelni fogja a partnered, ha lassan, érzékien csókolgatod a csiklóját. Nyilvánvalóan a szádat kiegészítheted az ujjaiddal is, ha még inkább fokoznád az izgalmakat.

Ugyanakkor itt is figyelj a kedvesed visszajelzéseire! Vannak ugyanis olyan nők, akik kifejezetten nem szeretik az orális kényeztetést, és ez teljesen rendben van. Fontos, hogy ezt tiszteletben tartsd!

Behatolás közben

Az aktus közben se feledkezzetek meg a klitoriszról. Ahogy fentebb is írtuk, sok nő, fokozottabb érzésekről, illetve nagyobb extázisról számol be, ha a csiklóját is kényeztetik szex közben.

Kísérletezzetek!

Ami talán a legfontosabb, az az őszinte kommunikáció. Legyetek nyíltak és elfogadóak a másikkal, merjétek megbeszélni, hogy hogyan szereti a partnered, a csiklója izgatását. Akár meg is kérheted, hogy mutassa meg, mi az ami igazán jól esik neki. Amitől egyik nő az egekbe repül, attól a másik lehet, hogy a falra mászik. Szóval tényleg ne félj kérdezni, biztosan örömmel osztja meg veled a kedvesed, hogy mi az, ami jó érzést okoz számára.