Szex blog

5 ok és megoldás a lankadásra

2023.09.05 12:19
5 ok és megoldás a lankadásra

Férfi és nő számára egyaránt a legkellemetlenebb élmények közé tartozik a nem megfelelően működő pénisz. Hiába vágyunk arra, hogy a kardforgató gladiátor hüvelyünkbe döfje kemény szerszámát, amikor épp csak a lasszó tekergetésére képes… Merevedési zavar (erektilis diszfunkció) különböző tényezők és okok miatt alakulhat ki. Bemutatunk öt lehetséges okot, amelyek hozzájárulhatnak a merevedési zavar kialakulásához.

Életmódbeli tényezők

A dohányzás, az alkoholfogyasztás és a droghasználat hosszú távon negatívan befolyásolhatják az erekciót és az érrendszer egészségét. Az egészségtelen, egysíkú étkezés, a kevés folyadékbevitel, az elhízás mind rossz hatással lehet a szexuális életünkre. De fontos megjegyezni, hogy az egész életünk minősége múlik azon, odafigyelünk e ezekre a tényezőkre.

Szív- és érrendszeri betegségek

Köztudott, hogy az erekció úgy jön létre, hogy az agy szexuális izgalom hatására vérbőséget okoz a péniszben. Logikus tehát, hogy a magas vérnyomás, a szívbetegségek, az érelmeszesedés (atherosclerosis) és más érrendszeri problémák csökkenthetik a véráramlást, ami könnyen merevedési zavart okozhat.

Diabétesz

A magas vércukorszint hosszú távon károsíthatja az idegeket és az ereket, ami szintén merevedési zavarhoz vezethet.

Pszichológiai tényezők

Stressz, szorongás, depresszió és más pszichológiai tényezők ugyancsak befolyásolhatják az erekciót. Gondoljunk bele, hogy egy nehéz nap végén vagy egy bonyolult időszak közepén mennyire nehéz kikapcsolni az agyunkat és valami teljesen másra fókuszálni. Ezek az érzések pedig könnyen begyűrűznek, és a nemi élet területén tovább gerjesztik a negatív hatásukat.

Hormonális egyensúly hiánya

Az alacsony tesztoszteronszint is okozhat merevedési zavart, bár ez általában ritkább ok. A férfiakban a tesztoszteron befolyásolja a viselkedést, nemi vágyat, izomerőt, csont és izomnövekedést, pubertást, hajnövekedést, nemi jellegek kialakulását. Az agyalapi mirigy működésére ható központi idegrendszert érintő betegségek hatására kevesebb tesztoszteron (és kevesebb sperma) termelődik a herékben.

 

 

Megoldások merevedési zavarra

Merevedési zavar esetén több könnyen kivitelezhető módszer is létezik, amelyek enyhíthetik vagy segíthetik a probléma megoldását. Azonban fontos megjegyezni, hogy ha a merevedési zavar rendszeresen vagy tartósan fennáll, érdemes orvoshoz fordulni, mivel az alapvető okokat és a szükséges kezelési lehetőségeket az orvos tudja legjobban meghatározni. Mindenesetre bemutatunk néhány egyszerűen követhető lépést, amelyek segíthetnek!

Életmódváltás

Egészséges életmóddal, beleértve a kiegyensúlyozott étrendet, a rendszeres testmozgást és a dohányzás, alkoholfogyasztás csökkentését, javíthatjuk az általános egészségünket és ezek minőségi potencianövelőként is segíthetik a szexuális életünket.

Stresszkezelés

A stressz és a szorongás negatívan befolyásolhatják a merevedést. Relaxációs technikák, meditáció, jóga vagy akár a minőségi szabadidős tevékenységek is segíthetnek a stressz csökkentésében.

Pszichológiai támogatás

Ha a merevedési zavar pszichológiai okokból adódik, akkor egy terapeuta vagy szexológus segítségével megoldásokat találhatunk az erektilis diszfunkció ellen. Fontos a partnerünkkel való nyílt kommunikáció is a problémával kapcsolatban. Ez segíthet a szorongás és a feszültség csökkentésében, és támogat abban, hogy közösen találhassátok meg a megoldást.

Orvosi kezelés

Szervi rendellenesség esetén orvos által előírt gyógyszerek (például PDE5-gátlók, melyek a hímvessző ereinek simaizomzatát elernyesztve, a beáramló vér mennyiségének növelésével segítik elő a merevedést), hormonterápia vagy más kezelések is szükségesek lehetnek.

Annak, aki nem szeretné, ha a szervezetének működését a szex tablettákban lévő különböző vegyi anyagok befolyásolnák, van néhány biztonságos megoldásunk. Például a Gladiátor potencianövelő tabletta kizárólag növényi eredetű anyagokat tartalmaz, alkalmazása egyszerű és praktikus. Rendeld meg akár most azonnal, hogy mielőbb garantált legyen a merevedésed!