Szex blog

Téged is beindít egy szexi masszázs?

2023.09.12 16:00
Téged is beindít egy szexi masszázs?

A masszázs az egyik legősibb, primitív gyógymódunk a testi fájdalmak, húzódások kezelésére. Ha valamelyik testrészünkben fájdalmat érzünk, ösztönösen odakapunk és a kezünkkel vizsgáljuk. Sokszor okoz enyhülést, ha az érintett területet nyomkodjuk, gyúrjuk. Innen a szó eredete is, a görög massein, az arab mass, vagy a héber mases kifejezés mind azt jelenti gyúrni, nyomni, dörzsölni. A feljegyzések szerint már időszámításunk előtt 4000 évvel is léteztek olyan fürdők Indiában, ahol masszázskezeléssel segítettek az embereken. Tették mindezt egészségügyi és spirituális megfontolásból egyaránt. A mozdulatok úgy hatottak, mintha a gonosz erőket akarnák kinyomni a testből. Évezredek teltek, múltak, sok minden változott, de a masszázs, az érintés gyönyöre örök. De hogyan alkalmazzuk szexuális együttléteink izgalmasabbá tételéhez? Olvass tovább és megtudhatod!

Az érintés ereje

Ha megérintjük azt, akit szeretünk, eláraszt minket egy belső bizsergető érzés. Ez sokkal több ám, mint egyszerű fizikai érzet. A MedicalXPress írása szerint „az érintés alapvető emberi szükséglet, befolyásolja az agy fejlődését, de segít bennünket a kötődés kialakításában és a fontos társas kapcsolatok kiépítésében, emellett az egészséget és a jó közérzetet is erősíti”.

Tapasztalhatjuk, hogy egy szeretetteljes ölelésben könnyebb elengedni a napi gondokat, az agyunk kitisztul és csak suhanunk a „flow”-val. Valami természetes biztonságérzet száll meg, amikor kézen fogva sétálunk a párunkkal.

A simogatás, gyengéd érintés pedig nem csak kellemesen nyugtató, de bizonyítottan a fájdalom csillapítására is képes. Az ezzel kapcsolatos kutatások még nagyban zajlanak, de mindez a bőrben található idegrostokkal van összefüggésben.

Mi megy végbe a szervezetben?

A bőrre gyakorolt nyomás támogatja a paraszimpatikus idegrendszeri aktivitást. A paraszimpatikus idegrendszer nem más, mint a test önkéntelen élettani folyamatait befolyásoló rendszere, mely a pihenésért és az emésztésért felelős. Ez a rendszer akkor a legaktívabb, amikor biztonságban érezzük magunkat és a szervezetünk pihen.

 

 

Tudatos érintés, masszázs

Ennek fényében nem csoda hát, hogy a masszázs a mai napig ekkora kultusznak örvend. Nem csak a fájdalmat és a stresszt csökkenti, de segít ellazulni, koncentrálni a bennünk zajló folyamatokra, sőt, a partnerünkre való ráhangolódásban is nagy szerepe lehet. Feltéve, ha jól csináljuk!

Szexmasszázs

Elsődleges szempont, hogy a szeretet, a bizalom, az adni akarás és befogadási szándék jelen legyen a szexmasszázs szeánsznál.

Teremtsük meg a hangulatot a fények kiválasztásával, esetleg gyújtsunk gyertyákat. Halk és finom relaxációs muzsika is segíthet a koncentrációban, mindenképp olyat válasszunk, ami nem vonja el a figyelmet. A fekvőfelületet tegyük még kényelmesebbé és alakítsuk úgy, hogy igazán különleges helyszínné váljon a szexmasszázs számára. Ha már mindketten meztelenek vagyunk, előkerülhetnek az illatos masszázsolajok – az aromák ugyanis tovább serkentik a partnerünk iránti vágyakozásunkat. Amint megcsillan a masszázsolaj a félhomályban kedvesünk testén, máris végtelen vágy ébred bennünk, hogy hozzáérjünk hívogató bőréhez.

Az érintés nem csak kézzel történhet, ne feledjünk, hogy minden porcikánk alkalmas a kényeztetésre!

Rengeteg olyan nyomópont van a testen, amelyet megfelelően stimulálva különböző pozitív hatásokat érhetünk el. A legfontosabb mégis az, hogy a masszőr koncentráljon a tevékenységére, a befogadó fél pedig lazuljon el és legyen tökéletesen nyitott az érzésre.

A lingam és jónimasszázs különösen alkalmas arra, hogy megismerjük egymás testét és annak a különböző érintésekre adott reakcióit. A tantrikus módszerekben való elmélyülés támogatja a mély érzelmeket, az egymásra hangolódást. Bár elsősorban nem a szexuális aktus elősegítése a célja, sokkal inkább az egymásban való elmélyülés, a masszázsolajok használata ez esetben is jó kiegészítő. A csokoládé ízesítésű DONA Kissable masszázsolaj illatával és adalékanyagmentes ízesítésével egyaránt segít a varázslatban. Próbáld ki a következő együttlétnél!