Szex blog

Szexmentes kapcsolat?

2024.03.14 12:30
Szexmentes kapcsolat?

Amikor két személy egy párrá válik, általánosan elmondható, hogy nem tudnak betelni egymással. Szeretkeznek a vonaton, a mosdóban, a ruhabolt öltözőjében, a természet lágy ölén és a lakás minden pontján. Ám gyakori, hogy az idő múlásával már nem azonos a testi vágy mértéke a két félben.

Talán a férfit bekebelezi a folytonos munka, a hétköznapok mókuskereke, a nő pedig gyereket nevel, háztartást vezet, munkába jár, a fókusz teljesen máshová kerül. Örök kérdés, különösen hosszú párkapcsolat esetén, hogy jól van-e ez így? Létezhet-e kiegyensúlyozott kapcsolat szex nélkül, és ezt a kapcsolatot hívhatjuk-e szerelemnek, nem pedig barátságnak? Most ezt a kérdést járjuk körül.

Normális?

A szakértők szerint létezik egészséges párkapcsolat testiség nélkül is. A szexualitás ugyan fontos, de nem kizárólagos része a kapcsolatnak és sok párnak sikerül kiegyensúlyozott, boldog viszonyt kialakítania testiség nélkül is. Nyilvánvaló, hogy minden ember, így minden pár is különböző, tehát az igények, elvárások is különbözhetnek. Egy egészséges szexmentes kapcsolatot az alábbiak segíthetnek fenntartani...

Kommunikáció

Minden kapcsolat alapja a nyílt és őszinte kommunikáció. A párok, akik beszélgetnek egymással az érzéseikről, igényeikről és elvárásaikról, könnyebben meg fogják tudni oldani az esetleges problémákat.

Közös hobbik és célok

Az egészséges kapcsolatokban megvannak a közös érdeklődési körök. Talán mindketten rajongtok a sportokért, és a szexuális energiákat is tánc, kerékpározás, hegymászás közben vezetitek le. A közös célok, tevékenységek és a hosszú távú tervek segítenek a viszony megerősítésében, úgyhogy ne hagyjátok ki őket!

Empátia és támogatás

Fontos, hogy a párok támogassák egymást az élet kihívásaiban. Az empátia és a megértés nagy szerepet játszik abban, hogy mindkét fél támogatva érezze magát érzelmileg.

Idő és figyelem

Egy kiegyensúlyozott kapcsolat fenntartásához figyelmet kell szentelnünk egymásra. Az együtt töltött minőségi idő megerősíti az egymásba vetett hitet és a kitartást egymás iránt.

 

 

Szexuális egyetértés

Míg egyes párok számára elengedhetetlen a rendszeres szexuális együttlét, addig mások talán sosem érezték annyira fontosnak a testiséget. Szerencsés esetben két olyan fél talál egymásra, akik hasonlóképpen éreznek ezzel kapcsolatban.
Ám amikor az élettársak libidója különböző szinten van, az kihívásokat okozhat a párkapcsolatban. Ilyen esetben újra az első ponthoz érdemes fordulni, hiszen a nyílt, őszinte kommunikáció mindenre megoldást nyújthat.

De a testi vágyak különbözőségei nem ritkák, és számos módon kezelhetők a kapcsolat kiegyensúlyozása érdekében.
Beszéljetek egymással az érzéseitekről, és próbáljátok meg megérteni egymás szükségleteit és vágyait. Talán csak a stressz, a fáradtság vagy egészségügyi problémák okozzák az átmeneti zavart. Nem szabad egyedül levonni következtetéseket a másik fél viselkedése kapcsán, inkább beszéljetek róla!


Az együttműködés során fontos, hogy mindkét fél érzéseit figyelembe vegyétek, és olyan megoldásokat kell keresni, amelyek mindkettőtök számára megfelelőek.

Az egyensúly keresése

Lehet, hogy egy ideig több figyelmet kell szentelnetek az olyan tevékenységeknek, amelyek mindkettőtök számára kellemesek és örömteliek. Ez lehet egy közös hobbi, egy romantikus esti séta, egyéb együtt eltöltött minőségi idő.

Kérjetek akár segítséget!

Ha a libidó különbségek továbbra is problémát okoznak, fontoljátok meg a szakértői segítség lehetőségét. Egy szexuálterapeuta vagy párterapeuta segíthet megérteni az okokat és remek kommunikációs stratégiákat taníthat nektek.

Szánjatok időt az intimitásra!

Az intimitásnak nem kell szexuális jellegűnek lennie. Szánjatok időt egymásra, mutassatok gyengédséget egymás iránt, simogassátok, öleljétek egymást minél gyakrabban.

Kísérletezés

Ne féljetek kísérletezni és felfedezni új módokat a kölcsönös öröm elérésére. Ez lehet szexualitással kapcsolatos vagy a testiségtől eltérő tevékenység is. Az új dolgok kipróbálása izgalmas lehet, és hozzájárulhat a kapcsolat felfrissítéséhez. Ha pedig az egyenlőtlen étvágy orvosolhatatlannak bizonyul, akkor aki többre vágyik, egyedül is szentelhet időt az örömszerzésre. Ebben kitűnő segítség lehet valamilyen szexuális játékszer, mint például a King Cock 10 herés nagy dildo vagy weboldalunk bőséges választéka közül bármelyik újdonság.