Szex blog

6+1 tény és magyarázat a férfi testtel kapcsolatban

2024.03.28 12:30
6+1 tény és magyarázat a férfi testtel kapcsolatban

Nők és férfiak közt nem csak a mentális érzékenység eltérő szintje, az érdeklődési köreik és a nemi jelleg a szembetűnő különbség, de a testünk is egészen „más fából van faragva”. Ma ezekre az érdekességekre térünk ki. Sőt, magyarázattal is szolgálunk! Olvass tovább!

    1. Magasság

Átlagosan a férfiak magasabbak, mint a nők. A csontváz és a gerinc hossza genetikai tényezők és a növekedés során kialakult hormonális hatások eredménye. A serdülőkor alatt a tesztoszteron serkenti a hosszabb csontok növekedését és a csontosodást, ami a nagyobb testmagassághoz vezet. (Érdekesség, hogy az eltérő nemzetiségek között is léteznek számottevő magasságkülönbségek. Például az északi népek között nagyobb az átlagos tesztmagasság, mint az egyenlítői területeken élőknél.)


    2. Testzsír eloszlás

A testzsír más módon oszlik el a férfiaknál, mint a nőknél. Ez nagymértékben függ a genetikától, de a hormonok szintjétől, különösen a tesztoszteron és az ösztrogén eloszlásának arányától is. A férfiak testében a tesztoszteron hormon domináns, míg a nőkében az ösztrogén. A tesztoszteron jelenléte hajlamosít arra, hogy a testzsírt leginkább a felső részeken, például a hason és a hát felső részén tárolja a test.


    3. Szőrzet

A férfiak testén és arcán erősebb a szőrnövekedés, ami szintén a hormonális különbségekből adódik. Az androgén hormonok a férfi nemi jellemzők kialakulásában és fenntartásában játszanak szerepet, többek között a szőrtüszők stimulálásával. A férfiak testén a szőrtüszők sokkal sűrűbben helyezkednek el, beleértve az arcot, a mellkast és a hátat is. A tesztoszteron serkenti a szőrtüszőket, a szőrzet növekedését és vastagságát. Ezért a magasabb tesztoszteronszint általában sűrűbb és vastagabb szőrzettel jár. A tesztoszteron átalakulhat dihidrotestoszteronná (DHT), amely még erősebben hat a szőrtüszőkre.


    4. Nem a méret a lényeg

Bár a férfiak nagy része kételkedik ebben, a szexuális teljesítmény és a pénisz mérete között nincs igazából összefüggés. De az egyéb okokra visszavezethető önbizalomhiány és a pornófilmek széles körű elterjedése kifejezetten rossz hatással van a mérettel kapcsolatos szorongásra. Pedig egy 15 ezer fős kutatás eredménye szerint az átlagos pénisz 13,12 centiméter erektált állapotban, és 9,16 centiméter ernyedt állapotában. 
Érdekesség, hogy egy ennél is szélesebb körben végzett kutatás alapján kimutatták, hogy a férfiasság mérete 24 százalékkal nőtt az elmúlt 29 évben. Ennek oka a tudósok szerint, hogy korábban kezdődik és tovább húzódik a pubertáskor, melynek során nem csak a test többi része, de a pénisz is hosszabb ideig növekszik


    5. Az aktus hossza 

Akár kis mérettel is lehet nagyot alkotni. A jó munkához viszont idő kell. De vajon mennyi? Egy saját bevalláson alapuló felmérés alapján a férfiak 4-11 percet szánnak az aktusra. Az, hogy elegendő-e, azt mindenki döntse el maga. Persze fontos azt is figyelembe venni, hogy ki mit tekint az aktus részének. Hiszen az örömszerzés számos módja közül választhatunk, az együttlét nem kizárólag az orgazmus elérésére lehet hivatott. Egy meghitt összebújás, a játékos érintések és a fantáziadús szerepjátékok, vagy az akár egész napon átívelő incselkedések is okozhatnak extázist. 
Ha esetleg aggódsz a férfiasságod vagy a kitartásod miatt, akkor neked ajánljuk a Gladiátor étrendkiegészítő kapszulát, mely természetes összetevőivel, egyszerű alkalmazásával a megfelelő segítség lehet számodra. 


    6. P-pont

Tudtad, hogy a férfiaknak is van saját G-pontjuk? Csak náluk P-pontnak nevezzük, ahol a „P” a prosztatára utal. Ez a diónyi izommirigy ingerlés hatására intenzív kellemes érzést okoz az orgazmus során. A pénisz orgazmusához képest a prosztata orgazmus gyakran rövidebb, intenzívebb és utána rövidebb időre van szüksége a férfinak a regenerációhoz. Így a P-pont ingerlése lehetővé teszi akár a többszörös orgazmus elérését. 
Azonban kellő óvatosságot és türelmet igényel a pont megtalálása, szóval ne adjátok fel, ha nem találjátok meg elsőre. Belülről a végbélnyíláson keresztül, körülbelül két hüvelyk mélységben találod a prosztatát. De külső megközelítéssel is rálelhetsz a herezacskó és a végbélnyílás közötti területen. 


+1. Szexuális Szervek 

A férfiaknál a külső nemi szervek közé tartozik a pénisz és a herezacskó, amely a sperma- és a hormontermelés helye. Az anatómiai különbségek a reproduktív rendszer felépítésében is megjelennek. A rendszer feladata a férfi és női ivarsejtek megalkotása, lehetőséget nyújtva ezzel a szaporodásra.