Szex blog

Te tudod, mi a klasszikus vibrátor története?

2022.09.30 11:31
Te tudod, mi a klasszikus vibrátor története?

Sosem baj, ha kéznél van egy vibrátor, ami képes örömet okozni számodra. De mennyit tudsz erről a ma már igen elterjedt eszközről? Láttad például a vibrátor történetéről készült filmet? Bizony! Ilyen is van. Azt tudod, hogy mi köze ennek az eszköznek a hisztériához? Vagy, hogy mekkora volt a legnagyobb darab, amit valaha készítettek? Illetve, hogy hogy jön ide Kleopátra és a méhek? Olvass tovább, és minden kiderül!

Kielégülésre mindig volt igény

A vibrátorok, vagy hasonló eszközök használata szinte egyidős az emberi civilizációval. A dildó, akkori nevén oliszbó már az ókori Görögországban is igen népszerű volt, az akkori kereskedők pedig az egész Földközi-tenger térségében lelkesen árusították az eszközt a magányos hölgyeknek. A dildó elnevezés a reneszánsz Itáliában jelent meg először, majd 1610-ben említik ilyen néven az eszközt már Angliában is.

De ne higgyük, hogy csak Európában volt jellemző az örömszerzés ilyen formája. Még az ókori Egyiptomban is alkalmaztak hasonló segédeszközöket. A legenda szerint Kleopátra egy üreges tököt méhekkel töltetett meg, és azt használta a csiklója izgatására. Ezt a veszélyes játékszert a valóságban nagy eséllyel nem alkalmazta, de dildókat bizonyára igen, ahogy sok más nő is akkoriban. Kínában a 15. században lakkozott fából készült dildókat használtak, hiszen nyilván arrafelé is igény volt a kielégülésre.

Vibrátorral a hisztéria ellen

A mai vibrátorokra már sokkal inkább hasonlító eszközök használata a viktoriánus Angliából ered. A 19. században ugyanis szokás volt a hisztériát, azaz a főleg nőknél megfigyelt rosszkedvet, ingerlékenységet, kialvatlanságot, depressziót a nem megfelelő kielégülés számlájára írni. Így a meleg fürdő és egyéb ma már nevetségesnek tűnő gyógymódok mellett azzal gyógyították a hisztériát a kor orvosai, hogy orgazmusban részesítették a női betegeket. Ezt az úgynevezett Pelvikussal, azaz altesti masszázzsal érték el, amely azonban igen fárasztó terápia volt számukra.

Azokban az időkben, amikor volt, hogy néhányan egy hisztéria járvány kitörésétől tartottak, sok orvos panaszkodott a fárasztó, hosszadalmas és kimerítő tevékenység miatt. Egyre nagyobb szükség volt ezért valami hatékony megoldásra, amely Dr. J. Moritmer Granville-nek köszönhetően meg is érkezett 1880 körül. Ezt tekintik általában a modern vibrátor születésének. Bár készültek korábban hasonló eszközök, például olyan, amely gőzzel működött, de ezeket méreteik miatt továbbra is csak orvosok használták. A legnagyobb, első ilyen szerkezet akkora volt, mint egy szoba. Hát lássuk be valóban nem túl praktikus otthoni használatra.

Egy játékszer, aminek jót tett a reklám

Aztán a 20. század elején, 1902-ben az amerikai Hamilton Beach cég forgalomba hozta az első elektromos vibrátort. A következő években egyre többen gyártották a vibrációs eszközöket, melyek akár masszázsgépként is funkcionáltak, és a reklámok egyszerre ajánlották őket megfázás, köszvény, tüdő- és gyomor problémák kezelésére. A vibrátorokat népszerűsítő reklámokat aztán az 1920-as években kitiltották a magazinokból, mert ekkor már egyértelműen szexuális segédeszköznek számítottak. A vibrátor népszerűségét ekkoriban jól mutatja, hogy 1917-re az amerikai otthonokban több ilyen játékszer volt, mint kenyérpirító. Ma már, a technikai fejlődésnek köszönhetően egyaránt találhatunk okos, letisztult, élethű és összetett funkciókkal ellátott darabokat. Reméljük kedvet kaptál egy kis játékhoz, ha igen nézz körül nálunk és találd meg a kedvenced, ha pedig nehezen választasz, dönts a vibrátor készlet mellett.

Körülnéznél?