Szex blog

Síkosító allergia

2020.09.02 17:48
Síkosító allergia

Az allergia egy igen kellemetlen betegség, ami nagyban megnehezíti a tüneteivel küzdő emberek életét, hát még ha szeretkezés közben jelentkezik... 

 

A kozmetikumokhoz hasonlóan a síkosítók is tartalmazhatnak allergéneket, melyekre egyesek esetleg érzékenyebben reagálhatnak. 

 

Cikkünkben összegyűjtöttünk minden infót, amit a síkosító allergia kapcsán érdemes lehet tudnod. 

 

A cikk folytatásáért kattints a képre!

 

síkosító

 Síkosító allergia

Az allergia egy igen kellemetlen betegség, ami nagyban megnehezíti a tüneteivel küzdő emberek életét. A különböző allergének az egyszerű orrfolyással járó náthás jellegű panaszoktól kezdve sokféle reakciót okozhatnak. Beszélhetünk akár a bőrt érintő területek irracionális pirosságáról, viszketéséről, bőrszárazságról; a bélrendszert érintő zavarokról, például puffadásról, hasfájásról, székrekedésről, hasmenésről, hányásról; a tüdőt érintő problémákról, mint a nehézlégzés, a gégeödéma vagy anafilaxiás sokkról, ami ájulással is járhat, illetve a fent említett tünetek bármelyikének súlyosbodásával az életünket is veszélyeztetheti.

Lehet szó bármilyen ételről, pollenről, állatszőrről vagy különböző anyagokról, lényegében bármire allergiások lehetünk. Ezért nem meglepő, ha a síkosító kapcsán is merülhetnek fel allergiára jellemző tünetek.

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy a síkosítók használatakor mik lehetnek az allergiás reakciók, mi válthatja ki az irritációt, mire érdemes figyelni a termékválasztás során, illetve mit lehet tenni, ha kiderül, hogy a síkosító allergia téged is érint.

 

 

A síkosító allergia tünetei

A síkosító allergia során jelentkező panaszok hasonlíthatnak valamilyen fertőző nemi betegség tüneteire is, ezért ha az alábbi panaszokat tapasztalod, érdemes kivizsgáltatnod magad. Ha megerősítik, hogy nem áll fenn nálad semmiféle nemi betegség, akkor megkönynebbülve sóhajthatsz fel, hogy ez pusztán síkosító allergia.


A síkosító allergia tünetei között lehet például az aktus közbeni fájdalom, a nemi szerv kipirosodása, viszketése, vagy a nem szokványos hüvelyi folyás. Tipikus tünet továbbá az együttlét közbeni égető érzés. (A síkosító allergia természetesen nemtől függetlenül bárkit érinthet.)

 

síkosító allergia tünetei

 

 

Mit tartalmaznak a síkosítók?

Az ételallergiások számára nem ismeretlen, hogy minden vásárláskor egy-egy általa addig nem látott étel címkéjét tüzetesen átböngéssze és olyan alapanyagokat keressen bennük, amikről tudja, hogy érzékenyen reagál. Nincs ez másképp a síkosítókkal se. Ha tudod, hogy allergiás vagy valamelyik összetevőre a legtöbbször viszonylag egyszerűen találhatsz attól mentes terméket. (Hiszen a síkosítók piaca hatalmas.)

Többféle típusú és összetételű síkosító létezik a piacon, ezek közül most néhány gyakori, fontosabb összetevőt fogunk kiemelni. Kiindulásként jó látni, hogy pontosan mik is okozhatnak gondot, esetenként allergiás reakciót. Nézzük is!

- Dipropilén-glikol: a dipropilén-glikol alapanyag főképp kozmetikumokban szokott megjelenni és segíti a hatóanyagok felszívódását a bőrbe;

Tri-etanolamin: a tri-etanolamin a pH-egyensúlyt tartja fent;

- Glicerin: a glicerint többnyire kókuszdióból vonják ki és lágyítószerként funkcionál. Ha allergiás vagy a mogyorófélékre, könnyen allergiás lehetsz a glicerinre is.

- Hidroxietil-cellulóz: a hidroxietil-cellulóz felelős a géles állag fenntartásáért, illetve a bőrt kellemes tapintásúvá teszi;

- Metilparaben: a metilparaben pedig antibakteriális hatású, olyan, mint egy tartósítószer. Utóbbi anyag beleavatkozhat a hormonrendszer működésébe, így például terhesen egyáltalán nem ajánlott az ilyen típusú síkosítókat használni, mivel a magzatra is káros hatással lehet.

A kőolaj alapú síkosítók sokáig a bőrön maradhatnak, esetleg nagyobb esélyt adva az allergiás reakcióra.

 

 

síkosító allergia ellen

 

 

Milyen síkosítók közül válogathatunk?

Ha kiderítettük, hogy a síkosítók mely összetevőjére vagy allergiás, nincs más dolgod, mint egy olyat találni, ami nélkülözi a szervezeted által nem tolerált allergén anyagot.

 

Többféle alapú síkosító létezik. Válogathatsz a hagyományos kőolaj bázisú, az olaj alapú, a vízalapú síkosítók, a szilikonbázisú síkosítók és az ehető vagy orál síkosítók közül. Érdemes utánajárni annak is, hogy melyek használata mellett védekezhetsz például óvszerrel, vagy pesszáriummal, mivel bizonyos síkosító (például a kőolaj vagy olaj alapú) tönkreteszi azok hatását.

 

A legtöbben a vizes alapú síkosítókat tudják használni, ha valamilyen allergiában szenvednek, így érdemes azokkal kezdeni az ismerkedést.

Látható, hogy van miből válogatni, így nem kell megijedni, ha az orvostól egy olyan diagnózissal jössz el, melyben az áll, hogy a síkosítók egy vagy több összetevőjére allergiás vagy.

 

Online szexshopunk síkosítók kategóriájában könnyen tudsz választani a számtalan termék közül, melyek összetevőit néhány kattintással el is érheted.

Reméljük megtalálod a számodra megfelelő síkosítót, ha pedig bármi kérdésed merül fel az adott termék kapcsán, fordulj hozzánk bátran!