Szex blog

Vágyfokozó ételek, afrodiziákumok

2020.08.27 15:44
Vágyfokozó ételek, afrodiziákumok

Biztosan hallottál már róla, hogy vannak bizonyos vágyfokozó ételek, afrodiziákumok, melyek megnövelik a szexuális étvágyat. De azt is tudod, hogy melyek ezek?Cikkünk elolvasása után tudni fogod majd, hogy mit kínálj vacsorára, ha forró, erotikával fűtött éjszakát szeretnél.

A cikk folytatásához kattints a képre!Valószínűleg nem sok mindenki vitatkozna, ha kijelentenénk, hogy a szexuális együttlét az egyik legjobb dolgok közé sorolható a világban. Az egy éjszakás kalandok vagy egyéb együttlétek is bőven beleférnek a fent említett kategorizálásba, de valószínűleg a leginkább nyerő aktusról akkor beszélhetünk, ha egy szerelemmel és szenvedéllyel fűtött nemi kapcsolat során történik meg. 

Ezzel együtt viszont az is fontos szerepet kap, hogy az említett együttlétek ne váljanak egyhangúvá és a kimerítő hétköznapok ellenére is legyen kedve az embernek belekezdeni. Nincs is annál jobb módszer a mókuskerékből való kizökkenéshez, ha hazaérve egy-egy finom étellel és meghitt hangulattal várnak bennünket vagy esetleg egy étterembe megyünk a párunkkal. Ennek megkoronázása az esti légyott, de hogy biztosan kedvet kapjunk hozzá, nem árt figyelni arra is, hogy mit fogyasztunk közös étkezésünk során.

Ez azért lehet fontos, mert vannak olyan ételek, az úgynevezett afrodiziákumok, amik élénkítik a nemi vágyat, sőt a nemi aktivitást is. Nem véletlen az elnevezése se, ami Afrodité nevéhez, a görög mitológiában a szerelem, a nemi vágy és a termékenység istennőjéhez köthető. Sok ilyen, a nemi életre pozitívan ható fűszer, zöldség vagy gyümölcs létezik. Az alábbi sorokban ezeket szedjük össze, illetve térünk ki részletesebben arra, hogyan is hatnak szervezetünkre és milyen módon használhatjuk fel őket. Természetesen fontos alapelv a mértékletes fogyasztás, mint oly sok mindent, az afrodiziákumok fogyasztását se érdemes túlzásba vinni. Nézzük, mit érdemes tehát biztosan feltálalni az említett vacsorán, mely akár könnyen szeretkezésünk előjátékává is válhat!

A leghatékonyabb afrodiziákumok, vágyfokozó ételek

1.) Osztriga

vágyfokozó ételek

A fehérjében gazdag ételeknek rengeteg pozitív hatásuk van, a kagylófélék pedig, amilyen az osztriga is, fehérjében dús ételeknek mondhatók. Ennek köszönhetően az osztriga segíti a vérkeringést és tisztítja az ereket, így nem csoda, ha a nemi életre is jó hatással bír. Férfiak esetében a jobb vérkeringés erősebb erekciót hoz létre, hiszen megnöveli a vér áramlását a nemi szervek és a test között, így könnyebben megtelnek a pénisz erei, melyek így szexuális inger hatására merevedést idéznek elő.

Az osztrigának ráadásul a cinktartalma sem utolsó, melyről köztudott, hogy elősegíti a szervezet tesztoszteron-termelését, ezáltal növeli a libidót. Külön nem emeljük ki, de hasonlóan magas cinktartalma van az osztriga mellett a tökmagnak, a szezámmagnak vagy a lenmagnak is, így ezek fogyasztása is segíthet a vágyfokozásban.

Az osztriga itt Magyarországon inkább az éttermekben lelhető fel, de igazság szerint, ha sikerül beszerezni, akkor otthon is próbálkozhatsz az elkészítésével. Európában általában nyersen, többnyire citromot rácsöpögtetve szokták enni, míg Ázsiában megfőzve fogyasztják. Ha otthonosan mozogsz a konyhában, érdemes ázsiai recepteket nézegetni a témában, isteni finom főételeket lehet készíteni az osztriga felhasználásával. Többnyire pezsgővel vagy száraz fehérborral fogyasztják.

2.) Kaviár

A másik nagyon kedvelt tengeri afrodiziákum a kaviár. A kaviár az orosz konyha különlegességei közé sorolható, lényegében tisztított és sózott halikra. Elég ritka, ezért magas ára miatt az éttermekben is főképp szendvicsként találkozhatunk ezzel az étellel. Nem hiába tartják a luxus jelképének. Mindenestere egy-egy különleges napon érdemes lehet a kaviárt is bevetni, hiszen az osztrigához hasonlóan magas cinktartalma boldog perceket ígér.

3.) Sáfrány

Nem véletlen, hogy a sáfrány az egyik legdrágább fűszer. A termesztése és a feldolgozása is kemény fizikai munkát igényel, ugyanis a bibéket, melyekből a sáfrány por készül, csak kézzel lehet leszedni. Nagyjából nyolcvanezer virágot kell feldolgozni ahhoz, hogy ötszáz gramm fűszert nyerjünk, így érthetővé válik a sáfrány ára is.

Ezek mellett nem csak az íze teszi különlegessé egy-egy ételben a használatát, hanem az egészségre gyakorolt pozitív hatása is. Gyakran használják alternatív megoldásként a stressz csökkentésére, a depresszió kezelésére, a vérnyomás normalizálására, az erek rugalmasságának megőrzésére, illetve a hangulat növelésére.

Egy tanulmány szerint azoknak a férfiaknak, akik négy héten keresztül naponta kaptak sáfrányt, sokkal többet javult az erekciós funkciójuk, mint a placebo-t kapó kontrollcsoportnak. A nők esetében is jó eredményt hozott a kutatás, mivel magasabb volt a szexuális izgalmi szintjük azoknál, akik nem fogyasztottak sáfrányt.

Érdemes tehát ezt a fűszernövényt borsos ára ellenére is felhasználni a kívánt vacsora során, akár levest, akár különböző főételeket fűszerezve vele.

 

4.) Gyömbér

gyömbér vágyfokozás

A Káma-Szútrában a gyömbért a szenvedélyek növényének nevezték el, ami természetesen nem véletlen. A gyömbér is remekül javítja a vérkeringést, mely révén a merevedés a szexuális inger hatására könnyebben megvalósulhat.

Ha gyömbért fogyasztunk, szervezetünkben hő termelődik, ami a testhőmérsékletünket pont olyan szintre hozza, mintha szexuális izgalom érné az embert. Ennek hatására az agyban is nő a szexuális inger, így már nem csak a testhőmérsékletünk, hanem a szexuális izgalmunk is megugrik.

Ezen túl a gyömbérnek számos más pozitív hatása is van a szervezetünkre. A gyömbért italként, gyömbér tea vagy a gyömbéres limonádé formájában is fogyaszthatod. Természetesen ezeken túl fűszerként is remekül használható levesekbe, húsokhoz, kekszhez, de még kandírozott gyömbér is készíthető belőle. Szakácsok előnyben!

Ráadásul potencianövelő teák alapjául is szolgálhat.

4.) Gránátalma

természetes afrodiziákum

A megfizethető vágyfokozó ételek kategóriájába tartozik a gránátalma is, melynek afrodiziákumként való használatáról a Káma-Szútra is említést tesz. A „szerelem nagykönyve” szerint, a gránátalma mézzel fogyasztva, néhány napon belül (tehát rendszeres fogyasztás mellett) képes fokozni a szervezet tesztoszteron szintjét, javítva a vérellátást és ezáltal a szexuális étvágyat.  

 

 

5.) Bazsalikom, petrezselyem és szerecsendióA bazsalikomot, petrezselymet és szerecsendiót fűszerként alkalmazva észrevétlenül fokozhatod a nemi vágyat, sőt a petrezselyem egyéb pozitív tulajdonságaiért (mint például a hosszabb erekcióért) is hálásak lesztek.

6.) Ázsiai ginzeng

A ginzeng egy olyan természetes vágyfokozó, ami szervezetünk számára számos pozitív szellemi és fizikai hatáson túl egyben remek afrodiziákum is. Ellazítja az simaizmokat és egyben javítja a genitális régió vérellátását is, vagyis nagyon hatékony potencianövelő hatással is bír. A Távol-Keleten fedezték fel, mint hatékony gyógynövényt. A ginzeng ampulla, kapszula vagy tea formájában is fogyasztható. Hatása miatt számos potencianövelő kapszula alapanyaga.

7.) Maca

A maca gyökér vagy maca por egy perui természetes vágyfokozó, mely tanulmányok által is bizonyított hatással bír a libidó növelésére, illetve nagy eséllyel segíthet a merevedési gondokkal küzdő férfiak problémáján is. A gyömbérhez és az ázsiai ginzenghez hasonlóan rengeteg pozitív hatása van szervezetünkre is.

Összességében az eddig említett afrodiziákumok nem csak a libidó növelését segítik, hanem szervezetünk, testünk működése kapcsán is jelentős javulást tudnak elérni. Ép testben ép lélek, tartja a mondás, melyet esetünkben azzal is érdemes kiegészíteni, hogy ennek beteljesülése automatikusan a jobb, hosszabb és élvezetekkel teltebb szexuális együttlét velejárója is.

Így tehát minden olyan étel lényegében részben afrodiziákumnak számít, mely egészséges. Ezek fényében és a cikkünkben ajánlott ételek felhasználásával mindenkinek egy kellemesen meghitt vacsorát kívánunk, illetve egy igazán emlékezetes éjszakát!