Szex blog

Hüvely izmok erősítése

2022.06.16 13:00
Hüvely izmok erősítése

Nőként annyit foglalkozunk a testünkkel, diétákat tartunk, különféle edzésekre járunk, igyekszünk fittek lenni, hogy elnyerjük az ellenkező nem tetszését. De mi történik azután?
Tudtad, hogy vannak olyan izomcsoportok, melyek edzésével jobbá teheted a szexet?
Cikkünkben górcső alatt a hüvely izmok erősítése! Tudd meg, mit kell tenned, hogy hüvelyed fiatalosan feszes legyen!

Az izmos, szépen kidolgozott test vonzó. Melyik férfi ne szeretne egy csinosan edzett testű, sportos hölggyel együtt lenni, gyönyörködni a látványában, csodálni az alakját? Tudjuk, hogy a legtöbb férfi egy ilyen társra áhítozik és persze az adott nőnek is könnyebb dolga van, ha rendelkezik azokkal a bizonyos idomokkal... testi adottságokkal. Sajnos kevesen születünk tökéletesnek, így legtöbbünknek azért a bizonyos testért, mely köztudottan megragadja a férfiak figyelmét, keményen meg kell dolgoznunk... a kockásabb hasért, a feszes cicikért és fenékért... az izmainkért. Szerencsére több szempontból is megéri a kemény munka, gondoljunk csak egészségünkre, de persze első helyen mindent visz az álom pasi megszerzése.

Na de ezt a pasit meg is kell tartani... Beszélhetünk mindenféle lelki oldalról, de ha egy kapcsolatban nem működik a szex... akkor annak a románcnak hamar vége szakad. Hogy mikor működik jól a szex? Természetesen ez mind a két félen múlik, de most vizsgáljuk meg a női oldalt, annak is a testi vonatkozásait! Talán nem gondolnád, de ez a kérdéskör teljes mértékben összefügg az izmainkkal! Most kivételesen ne a látható izmokra gondolj, hanem az úgynevezett hüvelyi izmokra!

Mikor lesznek a hüvelyünk izmai fizikailag olyan állapotban, hogy a lehető legjobban működjenek, sőt, hogy még a szexet is jobbá tegyék? Lehet furcsán hangzik, de mégis nyilvánvaló, hogy akkor, ha ugyanúgy, mint más egyéb izmainkat... eddzük őket! Igen, ezekkel az izmokkal is érdemes foglalkozni, a hüvely izmok erősítése ugyanolyan fontos, mint bármely más izmunké! Nézzük hát meg közösen, hogy ez miért is olyan lényeges foglalkoznunk ezen izomcsoportunkkal, milyen jelei vannak, ha hüvely izmaink nem elég eddzettek, hogyan tudjuk elérni a megfelelő edzettségi szintet a Kegel-gyakorlatok, illetve egyéb eszközök, pl. a gésa golyók használata segítségével!

Milyen előnyökkel jár a hüvely izmok erősítése

 • Élvezhetőbb szex 

Az egyik legfontosabb szemponttal kezdünk. Sajnos sokan küzdenek számos problémával, mely akadályozza őket, hogy valójában kiteljesedhessenek a szexuális életük során. Ha a hüvely izmok erősítése megvalósul, annak rengeteg előnye van. Egyrészt sokkal intenzívebb orgazmust érhetünk el saját magunk számára, másrészt a partnerünknek is még nagyobb élvezetet tudunk biztosítani, hiszen képesek leszünk tudatosan gyengíteni, erősíteni, akár hullámszerűen mozgatni hüvelyfalunk izomzatát. Elég jól hangzik nem? A gésák ezeket a gyakorlatokat már gyerekkoruktól kezdve tanulják... talán nekünk se ártana alkalmazni őket. (Ha már a gésák kerültek szóba, konkrét segédszeköz is létezik a cél elérése érdekében, erre hamarosan kitérünk a gésa golyók kapcsán). Aztán előfordulhat az is, hogy nem tudjuk kellőképp ellazítani a hüvely körüli izmainkat, még nem fáj, de mégis képtelenek vagyunk a hüvelyi orgazmusra. Ez sajnos olyan mértékben is kiterjedhet, mely már külön elnevezést is kapott. A vaginizmus egy lazításra képtelen, görcsös, tudattalan állapot, ebből kifolyólag lehetetlenné vagy fájdalmassá válik a behatolás. Jó hír, hogy a hüvely izmok erősítése révén szintén tehetsz ellene!

 • Egészségvédelem 

Tudjuk, elcsépelt, de igaz... fitt izmok minden téren, kevesebb gond!

 • Menstruációs görcsök ellen 

Küzdesz az állandó görcsökkel? Íme a megoldás!

 • Vizelet akaratlan elcseppenése ellen 

Kellemetlen, ha tüsszentés, nevetés közben vagy csak mert lehajolunk, elcseppen egy kis vizelet, pedig számos nő küzd ezzel a problémával, különösen egy bizonyos életkor felett, vagy szülés után. A Kegel-gyakorlatok, azaz az intim torna gyakorlatok erre is megoldást nyújtanak!

 • Szülés előtt, szülés után, idősebb korban 

Könnyebb szülésre vágysz, esetleg szülés után vagy? Mind a két esetben jól jöhetnek ezek a gyakorlatok, sőt még az életkor előrehaladtával is tudnak renyhülni hüvelyed izmai, így ilyenkor is hasznos, ha eddzed őket. Karbatartásuk csakis rajtad múlik!

 • Méhsüllyedés, húgyhólyagsérv és végbélsérv 

Nem is gondolnád, de még az egészségedet is befolyásolhatja és a fent említett betegségek kiváltó oka lehet, ha nem elég erősek hüvelyed izmai. Megrémültél? Jól teszed, de azért ne aggódj, ha időben lépsz, mindez elkerülhető!

Honnan tudhatod, hogy hüvely izmaid nem elég edzettek? 

Nem hangzik szépen, de ha ilyen helyzetben vagy, azaz hüvely izmaid nem elég edzettek, az a gyakorlatban azt jelenti, hogy túl tág a hüvelyed, vagyis nem elég feszesek a hüvelyi izmaid. A medencefenéki izmok gyengeségének több jele is van, de egy kis odafigyeléssel, tudatos edzéssel ezeket a tüneteket, jeleket megszüntetheted, ha meg már jelen vannak, a hüvely izmok erősítése visszafordíthatja a jelen levő problémákat.A tág hüvely egyértelmű jelei: 

 • Nehezebben jutsz el a csúcsra, mint régebben, gyakran orgazmus nélkül végződnek a hálószobai jelenetek
 • Sokszor kapsz el hüvelyfertőzést (piros nemiszerv, égető, viszkető érzés)
 • Fürdés után víz szivárog ki a nemiszervedből
 • Levegő, illetve kínos, szellentésre emlékeztető hang távozik szeretkezés vagy egyéb, a hüvely izmait érintő gyakorlatok közben a hüvelyedből
 • Ha a hüvelyedbe 3 ujjadat behelyezve és azokra rászorítva se érzed, hogy szorítanád őket

 

Hüvely izmok erősítése – Gyakorlatok 

A Kegel-gyakorlatok lényegében egy olyan intim női torna, mely révén a gátizomzatunkat tudjuk eddzeni. A gátizomzatnak két fonots feladata is van, ugyanis nem csak megtartja a kismedencei szerveinket (petefészek, hólyag, méh), hanem zárva is tartja az ott található nyílásokat (hüvely, húgycső, végbélnyílás). Ezek nem kis feladatok, csak akkor nem merülnek fel problémáink a gátizmaink használata közben, ha a kismedencei izmaink eléggé erősek. Ezeket rendszeres intim torna segítségével erősíthetjük!


Intim torna lépésről lépésre: 

 1. lépés: érezd meg, mit kell mozgatnod!

A legjobb módszer ennek kitapasztalására, ha ezt wécézés közben gyakorlod be. Vizeletürítés közben néhány másodpercre hagyd abba a vizelést, majd utána újra engedd el magad. Aztán megint szoríts, majd megint lazíthatsz. Néhány nap alatt eljuthatsz odág, hogy akár 4-szer is megszakíthatod a vizelés folyamatát és akár kb 10 másodpercre is visszatarthatod annak folyását. Garantáltan hamar rá fogsz érezni arra, hogy mely izmokra kell koncentrálnod, melyeket kell fejlesztened, viszont ne végezd rendszeresen, mert hosszútávon nincs jó hatással a vizeletürítésre.

 1. lépés: figyelj a légzésedre

Feküdj a hátadra, húzd fel a lábaid (de lehet oldalt fekve is, négykézláb, ülve, állva, ahogy kényelmes). Tedd a kezed a hasizmaidra, alkalmazz hasi légzést, vagyis érezd, ahogy a hasfalad és nem a mellkasod emelkedik a légzésed során. Vegyél jó néhány mély levegőt, lazítsd el a hasfalad.

 1. lépés: szorítás

Három fő területet kell összeszorítanod. a hüvely, a húgycső és a végbélzáró izmot. Elsőként mindet szorítsd össze, majd lehet külön fókuszálni külön-külön mind a három területre. A szorítások gyakorlására számos leírást találsz az interneten, illetve videókat is érdemes nézegetni a témában, de vannak fizetős foglalkozások is, melyekre elég csak néhány alkalommal elmenni és hamar a gyakorlatok mesterévé válhatsz, melyeket otthon is könnyűszerrel végezhetsz.

 1. lépés: rendszeres gyakorlás

Ahhoz, hogy az edzés hatásos legyen, rendszeres gyakorlásra van szükség. Az intim tornát bárhol, bármikor gyakorolhatod, érdemes akár napi háromszor is végigcsinálni a fenti gyakorlatsort.

 

Egyéb egyszerű gyakorlatok a feszesebb hüvely eléréséért 

 • Bárhol, bármikor, tv-t nézve, buszon ülve, a munkahelyen: feszítsd meg farizmaidat oly mértékben, hogy érezd, kicsit felemelkedsz az ülésről, tartsd meg a feszítést néhány másodpercig, majd ernyeszd el farizmaidat. Ismételd a feszítő-elengedő gyakorlatot 5-10 percen keresztül, naponta 2-3 alkalommal

 • a rendszeres szex is pozitív hatással van a hüvely izmainak erősítésére, ne odázd el az együttléteket, mert nem csak partnerednek és neked nyújthatnak örömet (még orgazmus hiányában is), de izmaid erősítése szempontjából is előnyös hatással bírnak

 • fürdés után, lefekvéshez készülődve helyezd egyik ujjadat a hüvelyedbe, majd próbáld összeszorítani, amennyire tudod. Szorítsd-lazítsd intim izmaidat az ujjad körül 2-3 percen át. Ezzel a gyakorlattal érezheted hüvelyed erősségét is.

 

Hüvelyi izmok erősítése gésagolyó segítségével 

Fentebb már említésre kerültek a gésa golyók, melyeket más néven hüvely golyónak vagy gésa labdának is hívnak. A Kegel-gyakorlatok egyik remek kiegészítő eleme ezeknek az eszközöknek a használata, de fontos, hogy előtte már jártas legyél a hüvelyi izmok erősítése terén.

Gésa golyó

A gésagolyó különböző kialakítású lehet, állhat egyetlen egy golyóból, de akár 3 összefűzött golyó láncolatából is. A golyókban egy-egy másik, súlyosabb golyócska van, melyek használat során folyamatosan rezegnek, mozognak is.

A gésa golyókat síkosító segítségével kell felhelyezni, majd hüvelyi izmaid segítségével stabilan megfogni, megszorítani. Ezt követően a kezeid használata nélkül, csupán hüvelyi izmaidat használva próbáld meg kifelé tolni, nyomni, majd felfelé mozgatni, „szívni” a golyókat.