Szex blog

Minden, amit a szadomazo, BDSM világáról tudni érdemes

2018.09.12 13:42
Minden, amit a szadomazo, BDSM világáról tudni érdemes

A mai világban szerencsére már kevésbé számít tabu témának a szex, így nagyobb tér jut a szadomazo számára is. Sőt a Szürke Ötven Árnyalata trilógia óta a BDSM népszerűsége egyre csak nőtt. 
Szadomazo, BDSM, miről is van szó? 
Cikkünkből mindent megtudhatsz erről az extrém szexuális irányzatról.

 

Érintett témáink lesznek: 

- Szadomazo kifejezések - Kezdjük egy rövid szómagyarázattal

- Kicsit bővebben a témáról 

- A szadomazo ki nem mondott szabályai

- Tévhitek a BDSM-ről és "követőiről"

- A szadomazo eszköztár

 

A folytatáshoz kattints a képre!

szadomazo, bdsm

Szadomazo kifejezések

 

Kezdjük egy rövid szómagyarázattal:

 

A szadomazo szó a szadizmus és a mazochizmus kifejezések összevonásából, elegyítéséből alakult ki.

A fogalompárosból szadizmus szó egy bizonyos De Sade márki nevéből származik, aki maga nevezte el így a partner kínzásán, megalázásán alapuló szexuális kielégülést. A szadista a szadomazo kapcsolat domináns, fölérendelt fele.

A mazochizmus szó egy írótól, Leopold von Sacher-Masoch-tól származik. A kifejezés azt a késztetést fedi, amely arra ösztökéli az egyént, hogy önmagát kínozza, vagy más által kínoztassa, megaláztassa. A mazochista a szadomazo kapcsolat alávetett fele.

Az agresszió mindkét félben benne van, egyedül az irányában, irányultságában tér el: a fölérendelt félnél kifelé, az alárendeltnél befelé, önmagára irányul.

A BDSM és a szadomazo kifejezések gyakorlatilag egymás szinonimájaként tekinthetők. Az efféle együttlétekben a kéj és a kín egyszerre, karöltve van jelen. 

A BDSM kifejezés nem más, mint egy gyűjtőszó, ami az angol Bondage & discipline (B&D, Kötözés & fegyelmezés) Domination & submission (D&S, dominancia & alávetettség)  Sadism & machoism (S&M,  szadizmus & mazochizmus) szavakból áll össze.

A szadomazo, BDSM nem uralja a párkapcsolatot, pusztán egy szerepjátékot jelent, ahol az  egyik fél alárendelt, a másik pedig fölérendelt viszonyba kerül a másikkal szemben. A szerepjátéknak vannak tipikus eszközei és ruhadarabjai is (úgy mint a különböző bilincsek, kötözők, maszkok, szájpeckek, ostorok, csipeszek.) A szexuális irányzat képviselői, kedvelői a hétköznapokban semmiben sem különböztethetők meg a hagyományosnak mondható szexet kedvelők közül. Nem hordanak maguknál mindig bilincset, nem járnak latex holmikban, sem pedig elvetemült álarcokban az utcán. (Minden efféle elképzelés teljesen abszurd, sztereotíp és téves.)


Kicsit bővebben a témáról

Ha néhány száz évvel ezelőtt megkérdeztünk volna valakit arról, hogy mi is a szex, valószinűleg azt válaszolta volna, hogy nem más mint a szerelem testi megvalósulása. A konverzavítabbak valószinűleg még ma is ezt a választ felelnék a kérdésre. A legtöbben mára azonban kevésbé idealistán, reálisabban és őszintébben látják a kérdést, úgy vélik, vallják, hogy a szex valójában nem másról, mint az élvezetekről szól. Ennek fokozása érdekében pedig megannyi tényező bevonható, hiszen mindannyian mások vagyunk. Ahogy más zenét, más ételeket szeretünk, ugyanúgy más és másképp fog minket lázba hozni, más juttat el a szexuális gyönyörig, az élvezetek legfelsőbb fokáig.

A szadomazo, BDSM kapcsán országonként és kultúránként nagyon eltérő vélemények alakultak ki. Míg Európában ma már többnyire nem akadunk fenn azon, ha egy barátunk arról mesél miként próbálták ki otthon a kötözős szexet, addig vannak országok, ahol szadizmusként tekintenek a kéjes fájdalommal teli szexuális élményekhez és ennek értelmében tilos a BDSM tevékenység.

A szadomazo nem csak egyszerűen annyi, hogy különböző módon fájdalmat okozunk a másiknak. Az irányzatnak, ha szabad így neveznünk, szigorú szabályai vannak. A felek korántsem engedhetnek meg maguknak mindent, vannak bizonyos ki nem mondott szabályok, melyekkel mielőtt belekezdenél a sokak által "bizarrnak" is nevezett szexbe, mindenképp érdemes tisztában lenned! Ugyanis csak így lesz minkettőtök számára élvezetes és biztonságos ez az újszerű kaland.

 

A szadomazo ki nem mondott szabályai

 

1. Soha ne kezdj bele megbeszélés nélkül!

szadomazo

A szadomazo nem az a féle szaxuális kaland, vagy kényeztetés, amit bármikor, mintegy meglepetésként elő lehetne húzni a tarsolyból. Mivel nem csak fizikálisan, de lelkileg is nagy hatással lehet a felekre és egyeseket érzékenyen érinthet, ezért mindenképp beszélj előtte a partnereddel. Nincs olyan, hogy csak egy kis fenekelés, a másik fél beállítottságától függően akár megalázónak, sértőnek is érezheti a helyzetet, így a BDSM meglepetésből könnyen magánéleti viták lehetnek. Enyhébb helyzetben pusztán csak elveszíti a hölgy a szexuális vágyát, így lőttek az esti szexnek. Ha már előkerült a téma beszéljétek meg, hogy mi és miként fér bele részetekről a játékba. Ehhez nagyon fontos, hogy meglegyen a kellő nyitottság a felek között, de csak és kizárólag egymás határait ismerve sülhet ki jó a dologból.

 

2. Soha ne csináld idegennel!

Az előző pontban kifejtettük, hogy miért és mennyire fontos, hogy a BDSM során a felek ismerjék egymás határait. Mivel egy idegennel kevésbé ismeritek egymást, így óvva intünk attól, hogy ilyen helyzetben belemenj a szadomazo szexbe, hiszen könnyen akaratlanul is nem kívánt fájdalmat és kellemetlen élményt okozhattok egymásnak. Azt pedig, hogy beavatás nélkül kezdeményezz bizarr szexet egy idegennel felejtsd el! Hiszen a „bántalmazás” miatt akár fel is jelenthet.

 

3. Csak olyat csinálj, ami tényleg hozzáad az élvezethez!

Megbeszélték, hogy szabad a karmolás de ő igazából nem élvezi különösebben, ráadásul takargathatja majd a nyomokat a hátán. Téged sem indít be, sőt egyenesen untat, de mivel megbeszéltétek, hát csinálod… NE TEDD! Csak olyat csinálj, ami legalább egyikőtök számára élvezetes. Ha menet közben kiderül, hogy az ostor használata egyikőtöket sem csigázza fel, hagyd a fenébe. Ha már fájdalomkeltés, kizárólag olyan legyen, ami hozzáad valamennyit az élvezethez

 

4. Beszéljetek rendszeresen a témáról

Éppen a fentebb említettek miatt, hogy nehogy rutinból csináljatok olyat, ami a másiknak kellemetlen, de még csak hozzá sem tesz egyikőtök részéről sem az élvezethez: ne engedjétek, hogy a szadomazo témája tabuvá váljon köztetek. Ne csak az első alkalom előtt, hanem időről-időre beszélgessetek el a témáról. Könnyen kiderülhet, hogy van olyan dolog, ami a partnerednek az együttlétek során nem esik jól, sőt az is előfordulhat, hogy még neked sem, mégis rendre csináljátok. Ezekre a dolgokra nem fog fény derülni hacsak nem veszitek elő a témát időről-időre. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez a fajta szex mindkét fél felől nagyfokú nyitottságot és őszinte kommunikációt igényel. Minden új eszköz, újfajta játék bevonása után beszélgessetek el az élményről. Mi volt jó, mi volt kevésbé, hogyan lehetne jobban... 

 

5. Ne csak ismerd, de tartsd is be a határokat!

Ahogyan azt már többször megemlítettük, a jó BDSM alapja a szabályok betartása, ami a határok betartását is jelenti. Nem elég, hogy megismerted partnered határait, nagyon fontos, hogy tiszteletben is tartsd azokat. Bizonyára hallottál már a szadomazo során használt kódszavakról, ezek nem csak azért vannak, hogy a vígjátékokban vicces helyzetkomikumot farigcsáljanak belőlük. A kódszavak fontos szerepet töltenek be abban, hogy világosan jelezzük partnerünk felé, hogy eddig és ne tovább! Ez nem azt jelenti, hogy az előzetesen egyeztetett kifejezést hallva leáll a játék, egyszerűen csak vissza kell venni kicsit a tempóból, az erőből, vissza kell lépni egy alacsonyabb fokozatra.  A kód ne legyen olyan kifejezés, amit egyébként is használnátok szex során, hiszen így sokszor feleslegesen állhat le a játék, ami megöli a hangulatot. Ne legyen továbbá vicces kifejezés sem, hiszen az is könnyedén kizökkenthet benneteket és oda a móka.

 

6. Cseréljetek néha szerepet!

Ha partnered is szeretné kipróbálni magát domináns helyzetben, add meg neki is a lehetőséget. Ha megismeritek egymás szerepét, az segíthet, hogy játék során jobban tiszteljétek egymást. Egyúttal pedig lehetőséget ad, hogy jobban megismerjétek egymást és önmagatokat is. Könnyen lehet, hogy felfedezitek legbelül egy egészen új éneteket és vágyaitokat.

 

7. Gondosan válogassátok meg az eszközöket!

A BDSM során megannyi eszköz közül válogathattok. Bilincsek, korbácsok, szorítók, csipeszek, szájpeckek és órákig sorolhatnánk még a lehetőségek tárházát. Javasoljuk, hogy a BDSM eszközök  kiválasztása és használata előtt is egyeztess partnereddel.

 

8. Tartsátok be a fokozatosság elvét!

Ha most kezdtek bele ebbe az újfajta kalandba semmiképp se ugorjatok rögtön a közepébe. Haladjatok fokozatosan, lépésről-lépésre. A BDSM-nek rengeteg verziója és szintje van az egyszerű megkötözéstől kezdve egészen a forró viasz használatáig, vagy akár a levizelésig (bizony). Ha rögtön magasabb szinten kezditek, mint amire készen álltok, azzal nem csak hogy kudarcba fog fulladni az éjszaka, de könnyen okozhattok egymásnak fizikai- és lelki sérülést is. Az új eszközök, új fogsok használata során, vagy miközben "szintet léptek" a kalandban, mindvégig figyeld partnered reakcióit. Fontos, hogy időben észrevedd, hogy mi az ami jó és mikor kell visszavonulót fújni.

 

9. Türtőztesd magad és ne válj függővé

A BDSM világa könnyen magával tudja ragadni az arra szexuálisan nyitottakat. Ügyelj azonban rá, hogy a kapcsolat számára nem tesz jót, ha kizárólag efféle együttlét van köztetek. Ha a partnered olykor gyengédségre vágyik, tudd azt is megadni számára és tiszteld az akaratát és vágyait.

A szadomazo csak egy kis fűszer a szexhez, ami által alkalmanként jobb lehet, nem pedig maga a szex. Tekints rá eféleképpen!

Nem szabad elfelejteni, hogy a BDSM nem kifejezetten a fájdalomról, hanem a dominanciáról, az alá-fölérendeltségi viszonyokról szól. Hozzá se lássatok a szadomazo szexnek, ha nincs meg köztetek a maximális tisztelet egymás iránt és az őszinte kommunikáció.

 

Tévhitek a BDSM-ről és "követőiről":

- Az efféle élvezeteket kedvelők csakis agresszív, erőszakos emberek lehetnek. 

Bár a szadomazoban valóban megtalálható az agresszió, ez kizárólag a szexre és arra is csak előre egyeztetett módon korlátozódik. A szexuális irányzat követői a hétköznapokban nem agresszív, elmebeteg, erőszakos emberek, sőt a szexjátékon kívül a legtöbben egyenesen megvetik az erőszakot. Abszolút normális, hétköznapi személyek, akiknek a szexben a hagyományostól ilyen módon eltérő igényeik vannak.

- Ők azok, akik az utcára is álarcban mennek ki.

A szadomazo "követői", kedvelői a hétköznapokban nem járnak extrém öltözetekben, nincsenek külső megkülönböztető jegyeik. Minden efféle elképzelés pusztán elítélő, sztereotíp, hamis kép.

- A szadomazot kedvelők azt élvezik ha jól megverik őket.

Az alárendelt fél nem attól jut el az orgazmusig, hogy megverik. Itt nem a "verés" az értelmetlen bántalmazás a lényeg, hanem annak a bizonyos "jóféle fájdalomnak" a megtalálása és átélése, ami kéjes élvezettel tölti el. Amitől az adrenalin átjárja a testét és fokozza a szexuális élvezetet. 

- Ha megkötözik egymást, biztos nem lehet őszinte a szerelem. 

A BDSM kedvelése nem azt jelenti, hogy az illető nem szereti a párját, ezért jól el akarja verni. A szadomazot kedvelők partnerüket szeretik és nem terrorizálják. Az egész erős, agresszív dominancia pusztán játék, mely kizárólagosan a szexre terjed ki. Nem ritkán rangos cégvezetők, üzletemberek is követői az irányzatnak. Érzelmek terén abszolút kiegyensúlyozottak, nincsenek elfolytott frusztrációik. Pusztán csak így élvezik a legjobban a szexet.A szadomazo eszköztár:

 

Bilincsbilincs

A bilincs olyannyira alapvető és népszerű kelléke a BDSM-nek, hogy a hétköznapi szexuális kalandokban is gyakran szerepet kap (leggyakrabban finom, plüssel borítva, de a bilincs, az bilincs). A mozdulatlanságra kényszerítés a szadomazo szex egyik alapja, hiszen a dominancia általa könnyedén kifejezhető és kiélhető.

 

Kötél

szadomazo kötél

A kötél általi kötözésben némileg több lehetőség rejlik, mint a bilincsben, hiszen rugalmasabban alkalmazható. A kötél végét például a plafonhoz tudjuk erősíteni, így az alárendelt álló helyzetben is kikötözhető. Megannyi különböző speciális anyagú és előre megcsomózott kötél közül lehet válogatni.

 

Ostorok, korbácsok

szadomazo korbács

Az igazi dominák kezéből nem hiányozhat az ostor. Ebből is rengeteg félét lehet találni, különböző végződésekkel. Nem feltétlen kell brutális eszközre asszociálni, hiszen ennek sem célja a sérülésokozás, pusztán a kéjes fájdalomkeltés.

 

Latex és lakk ruházat

A BDSM-hez szinte nélkülözhetetlenek a fétish ruházat tipikus darabjai: a latex és a lakk anyagú ruhák, kiegészítők: egész testet fedő szexi jelmezek, fehérneműk, harisnyák, cipők. Ezek az anyagok fényességükkel kicsit bizarr, testhez feszülésükkel ugyanakkor szuper szexi kinézetet kölcsönöznek viselőiknek.

 

Maszkok, peckek

bdsm szájpecek

A domináns arcának eltakarása egy maszkkal, mintha csak egy idegen lenne, egészen új, izgalmas fűszert tud adni a kalandnak. De maszkok adhatók az alárendeltre is, ezekből speciális verziók léteznek, az egyik az alany szemeit, a másik a száját fedi el. A bizonyos típusú érzékelésektől való ideiglenes megfosztás felerősíti más érzékeléseinket. Így fokozva a vad hangulatot. A szájpeckek viselése és látványa is nagyon izgató lehet, így érdemes lehet ezeket is kipróbálni. Bár elsősorban már összeszokott pároknak ajánljuk, hiszen a szájpecek megfoszt a beszéd képességétől, így nehezebb például a kódszavakat is kimondani és egyértelműen jelezni nemtetszésünket.

 

 

szadomazo eszközök